Gectiğimiz hafta ortaya cıkan Nokia'nın Android işletim sistemli telefon uzerinde calıştığı iddiaları doğrulanırken Nokia'nın hale Andriod işletim sistemli telefon modelleri uzerinde calıştığı duyuruldu.
Gectiğmiz hafta New York Times'ın ortaya atıığı Nokia ve Android flortu doğrulanırken, Finli şirketin Microsoft tarafından satın alınmasının ardından programı sonlandırmadığı ve Android işletim sistemli modeller uzerinde calıştığı belirtildi. Weibo ve Ctechnology siteleri tarafından ortaya atılan iddiaya gore, Nokia'nın Cin'de bulunan araştırma merkezinde Android işletim sistemli Nokia telefonlar uzerinde calışmalar devam ediyor.
Pekin'deki araştırma merkezinde Mountain View kod adlı prototip model uzerinde calışmaların devam ettiğini kesinleştiren olaylardan biri de Foxconn cephesinde yaşandı. Android'in en buyuk gelişme merkezi Cin'de bircok firmanın Ar-Ge merkezi bulunuyor ve Foxconn ile Nokia, Mountain View'in geliştirilmesinde birlikte calışıyorlar. Kasım ayının sonuna kadar devam edeceği kesinleşen proje icin Foxconn 10 bin in uzerinde teslimat hazırlığında. Qualcomm'un Snapdragon 200 işlemcisini kullanan Mountain View, Android icin giriş seviyesi ozellikleri sunabilir. Microsoft'un Nokia'yı satın almasının ardından Microsoft'un yılsonuna kadar sure verdiği ve yıl sonunda projeyi sonlandırılacağı belirtiliyor.
Kaynak : http://www.sondakika.com/haber/haber...diyor-5088011
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Nokia'nın Android Telefon Calışmaları Devam Ediyor