iOS 7 buyuk yenilikler sunuyor ama can sıkan kısımları da yok değil! İşte sorunlar ve cozumleri...

Yeni işletim sisteminin beraberinde bazı sorunlarla gelmesi olağandışı bir durum değil. Bu iOS 7 icin de gecerli; işletim sisteminde belki hepimizi rahatsız etmeyecek olsa da bazı kucuk sıkıntılar var. İşte iOS 7 kullanıcılarını en cok rahatsız edebilecek bazı sorunlar ve bu sorunları onarmanın yolları.

Parallax'ı kapatın

iOS 7'yle beraber iPhone'unuzun giriş ekranı hareketli bir hale geliyor, siz telefonunuzu kımıldattıkca duvar kağıdınız ona gore oynuyor. Ancak Parallax adındaki bu işlev, iPad'in geniş ekranında rahatsız edici olabiliyor.

Onu gizlemenizi sağlayacak ayar ise kolayca bulabileceğiniz bir yerde değil. Ayarlar > Genel > Erişebilirlik yolunu izleyin ve "Hareketi Azalt" işlevini etkinleştirin.

Denetim Merkezi'ni uygulamalar icin kapatın

Parmağınızı ekranın altından yukarıya doğru surukleyerek acabildiğiniz Denetim Merkezi, belirli sistem ayarlarına hızla ulaşmanızı sağlıyor. Ancak tum uygulamalar, bu parmak hareketinden henuz haberdar değiller ve orneğin bir oyun oynarken yanlışlıkla Denetim Merkezini acabiliyorsunuz.

Bu sorunu aşmak icin Ayarlar > Denetim Merkezi > Uygulama icinden erişim ayarını devre dışı bırakın.

Bu ayarı kapatsanız da işleve giriş ekranından ulaşmaya devam edebileceksiniz.

Arka planda uygulama yenilemeyi devre dışı bırakın

iOS 7'nin en azından iPad 3'te pilinizi comertce harcadığını soyleyebiliriz. Bu sorunu "Arka planda uygulama yenileme" ayarını devre dışı bırakarak aşabilirsiniz. Bu ayar, arka plandaki uygulamaların internetten icerik almalarına izin verdiğinden pil tuketimini artırabiliyor. Ayarlar > Genel > Arka plan altından sozkonusu ayara ulaşabilirsiniz.

Eski Uyarı Merkezi'ni geri getirin

Uyarı Merkezi, iOS 7'de buyuk oranda yenilenmiş. Eski Uyarı Merkezi'nin gorunumune benzer bir arayuz istiyorsanız, Ayarlar > Uyarı Merkezi'ne gitmeniz ve birkac ayarı değiştirmeniz gerekli. "Bugun Gorunumu", "Bugunun Ozeti" ve "Yarının Ozeti" ayarlarını devre dışı bırakmalısınız.

Otomatik uygulama guncellemelerini kapatın

iOS 7'deki yeni bir ozellik olan otomatik uygulama guncellemeleri, zaman zaman guncellemek istemediğiniz bir programı da son surume yukseltebilir. Guncellemelerinizi kendiniz yapmak istiyorsanız Ayarlar > iTunes/App Store'a gidin ve otomatik guncellemeleri kapatın.

Kaynak