Intel tepe yoneticisi Paul Otellini, IDF 2010 kapsamında yaptığı acıklama ile tik-tak iş modelinin yolunda gittiğini ve 22nm uretim teknolojisi icin hazırlanan işlemcilere ait orneklendirmenin başladığını acıkladı. Gectiğimiz yıl duzenlenen IDF 2009 fuarında 22nm uretim teknolojisiyle hazırladığı calışan SRAM orneklerini gosteren Intel, gecen sure zarfında araştırma-geliştirme calışmalarına yaptığı 7-8 milyar dolarlık yatırım sayesinde uretime surecine yaklaştı ve planlanan tarihte işlemcilerin pazara sunulacağını doğruladı.
32nm uretim teknolojisiyle hazırladığı yeni nesil Sandy Bridge işlemcilerini Ocak ayında satışa sunmaya hazırlanan Intel, Ivy Bridge kod adını taşıyan 22nm işlemcilerinin hacimli uretimine ise 2011 sonuna doğru başlayacak. Sandy Bridge mimarisiyle birlikte entegre grafik performansında ciddi bir ilerleme kaydedeceğini belirten Intel, 22nm Ivy Bridge işlemcilerinde Nehalem-Westmere benzeri bir geciş yapacak yani mimariden ote uretim teknolojisine yoğunlaşacak ancak DirectX 11 iGPU'su gibi guncellemeleri de yeni işlemcilerle birlikte sunacak. Intel, 22nm uretim teknolojisinden sonra 2013 yılında araştırma calışmaları devam eden 15nm fabrikasyon surecine gecmeyi planlıyor.
DH
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- IDF 2010: Intel 22nm işlemcilerini orneklendirmeye başladı