Tablet PC'lere herkes bir koşesinden bulaşmışken, dev isimden neden hala ses seda yok?

Android işletim sistemi akıllı cep telefonlarında piyasayı kasıp kavuruyor. Apple'ın sunmadığı ozgurluğu ve pek cok işletim sisteminin sunamadığı verimliliği ve gucu sunan Android, hafifliğiyle tablet PC'ler icin de cekici bir secenek.
Google ise yaptığı bir acıklama ile akılları kurcaladı. Android 2.2 Froyo'nun tabletler icin uygun olmadığını soyledi. Bizzat Google'ın Mobile Urunler Direktoru Hugo Barra tarafından yapılan acıklama oldukca şaşırtıcıydı. Samsung'un heyecan uyandıran tablet PC'si Galaxy Wave, Android 2.2 işletim sistemiyle gelecekti.
Bu acıklamanın gercek manasını anlamak icin neden ortalıkta Google tarafından resmi onaylı ve Android Market erişimine sahip Android tabletlerin yaygın olmadığını duşunmek gerekiyor. Sebep Google'ın resmi onay icin istediği donanım ozellikleri olan ek kamera, 3 eksenli pusula, 3 eksenli ivmeolcer, GPS vb ozellikler. Ucuz tabletler uretmek isteyen firmalar bu ozelliklerden birisini bile koymadığında resmi Android Market'ten yararlanılamıyor.

Google'ın Android planında ne var?

Samsung Galaxy Tab butun bu ozelliklere sahip ancak her tablet değil. İşte bu yuzden Google acıklamasının gercek anlamı şu oluyor: Google tabletler icin optimize edilmiş yeni bir Android surumu uzerinde calışıyor. Bu belki de 3.0 surumu olacak, belki de daha erken gelecek ama Android tabletlerin resmi onaylı olarak yayılmasını engelleyen, akıllı cep telefonlarında gecerli olan standartlar değişebilir. Sonucta Google acıklaması Android tabletleri durdurmuyor, sadece "Bu bir şey değil, daha iyisi gelecek" anlamında yorumlanabiliyor.

Kaynak : veteknoloji