Merhaba arkadaşlar. Bu yıl 9. sınıfa başlayan arkadaşlarımıza kendilerini rahat hissetmeleri , insanların onlara " cocuk " sıfatıyla yaklaşmamaları icin bir kac ufak tavsiyem var.

1-) Oncelikle cocuksu hareketlerden kacının. Dikkat cekmek icin orman kackını gibi davranmayın Sizi olduğunuz gibi kabul etmeliler.

2-) Sozum oncelikle erkeklere , sonra kızlara ; karşı cinsle konuşmak icin mart ayındaki kediler gibi davranmayın. İster erkek ister kız olsun oncelikle insanları tanımak icin normal sohbetleri deneyin.

3-) Ortaokuldaki gibi dersler kolay olmayacak. Lisede kendinize arkadaş secmek icin dersler başladıktan sonra 1 hafta sure verebilirsiniz. Kendinize "calışkan" arkadaş bulursanız inanın her şey sizin icin daha guzel olacaktır.

4-) Hocalarla olan ilişkiler cok onemli. Size cok haksızlık yapılabilir , (oğretmenlerimiz alınmasın soz meclisten dışarı) "kıl" hocalar olabilir. Aranız ne kadar iyiyse sizin icin o ders o kadar zevkli ve guzel gececektir.

5-) Ozeller okullar 8-10 , Devlet okulları da 7-8 Ders diye biliyorum yeni başlayacaklar icin. Orneğin okul gomleğiniz mavi , pantolonunuz ya da eteğiniz sarı ( bizimki oyle ) , taş catlasa akşam 4 e kadar bu kıyafetlerlesiniz. Sabahtan okul pantolonu giyip ustunuze abuk subuk tshirtleri giyince siz " cok populer ya da havalı " olmuyorsunuz. Acıkcası ben oyle yapanlara "itici" olarak bakıyorum. Dışarda bir buluşmanız varsa sivil kıyafetlerinizi cantanızda getirin okul cıkışı değiştirin. Eğer ustunuze sivil kıyafet giyip altınıza okul pantolonu giyerseniz ( kısaca ustu minare altı kerh*ne ) hem hocaların gozunde hem de bir cok insanın gozunde aykırı ve itici kişi olacaksınız.

Şu anda aklıma gelenler bunlar. Eğer deneyimli arkadaşlar alıntı yapıp yorum eklerse onları da madde olarak eklerim.

Yeni başlayan guzel kardeşlerim de merak ettiklerini ozel mesajla sorabilirler.