Bugune kadar ucretli olan bu oyun artık bedava indirilebiliyor. Ama bu kararın nedeni oldukca ilginc
PC oyunculuğunun, konsol oyunculuğuna gore buyuk olcude geride kalmasının en buyuk sebeplerinden bir tanesi, PC'lerde bulunan korsan oyunculuğun bir turlu onune gecilememesi olarak biliniyor.
Korsan oyunlar oyle bir noktaya gelmiş durumda ki artık Android platformu icin de bircok korsan yapım gormek işten bile değil. Bu duruma verilebilecek en iyi orneklerden bir tanesi Madfinger Games ve bundan birkac yıl once urettiği Shadowgun isimli oyunu olacaktır. İlk oyunuyla buyuk bir başarı yakalayan firma, gectiğimiz Haziran ayında cıkardığı ikinci oyunu olan Dead Trigger ile bir kez daha iOS ve Android işletim sistemlerinde boy gostermişti. Cıktığı anda 0,99 dolarlık etiket fiyatına sahip olan yapım, iOS işletim sistemi icin aynı fiyatını korurken, Andorid işletim sistemleri icin ucretsiz bir hale getirildi.
Madfinger Games'den yapılan acıklmaya goreyse, Andorid işletim sisteminde bulunan korsan kullanımın onune gecilememesi buyuk bir sorun. Korsan oyunculukla daha fazla başa cıkamayacaklarına değinen firma yetkilileri, oyunlarını Android işletim sistemi icin bedeva yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdiler.
Andorid uzerinde bulunan bu acıkların ne şekilde duzeltileceğine dair henuz bir acıklama yapılmış değil. Fakat birkac firma daha benzeri sorunlardan şikayet ederse, işler Google'ın hic duşunmediği noktalara gelebilir.
kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- O artık bedava; cunku... [BT]