Hem PC'de, hem cepte aynı uygulama!

Cebinizdeki uygulamayı PC'nizde, PC'deki uygulamayı cebinizde calıştıracağınız gunler cok uzak değil.

Microsoft, farklı işletim sistemleri arasında (Windows Phone, Xbox, Windows 8) benzer bir arayuz kullansa da bu platformlar farklı uygulama ekosistemleri uzerinde oturuyor. Ancak bu durum Microsoft'tan gelen acıklamalara gore yakında değişebilir.

Şirketin Perşembe gunu yaptığı finansal analist toplantısında işletim sistemi bolumunun başındaki Terry Myerson, Microsoft'un ortak bir uygulama platformu uzerinde calışmaya başlayabileceğini ima etti. Microsoft'un işletim sistemlerinin nasıl calışması gerektiği konusunda inandığı "uc anahtar konuyu" şoyle ozetledi: "Birincisi tum cihazlarımız icin bir silikon arayuzu olmalı. Tum cihazlarımız icin tek setten oluşan bir geliştirici API'sı olmalı. Ve son kullanıcıya sunduğumuz tum uygulamalar, tum cihazlarımızda kullanılabilmeli."

Myerson, uygulamaların farklı cihazlara uygun hale getirilmesinin gerektiğini, Microsoft'un amacının tum bu cihazlar icin ortak bir deneyim oluşturmak olduğunu, ancak uygulamaların temelde her cihaz icin eşsiz ve uygun bir deneyim sunacağını soyluyor.

Myerson ortak bir uygulama mağazasından bahsetmese de acıklamalarından boyle bir sonucun kacınılmaz olduğunu anlamak zor değil.

veteknoloji