Bugunlerde kendisinden fazlasıyla soz ettiğimiz, tum dunyada milyonların cebinde ya da elinde bulunan Android işletim sistemi, ilk kez 2008 yılında kendisini gostermişti. Google tarafından, doneminde fazlasıyla dedikodusu yapılan T-Mobile G1, bir diğer adıyla HTC Dream, sahnede anons edilmiş ve bu dakikadan sonra ilk Linux tabanlı mobil işletim sistemi olan Android, uzun bir yolculuk icin goreve başlamıştı.
G1 oyle buyuk işlere adım atacak kuvvette bir cihaz değildi ama beraberinde getirdiği ozelliklerle dikkat cekmeyi başarmıştı. Fakat icerisinde bulunan Android işletim sistemi, donemin şartları icin hesaplanandan cok daha fazlasını kullanıcıların beğenisine sunmuş, bu sayede buyuk bir patlama yaşanmasına on ayak olmuştu. Cihaz, dokunmatik ekranı, fiziksel klavyesi ve fare gorevi goren trackball'ı sayesinde her turlu işi kolaylıkla yapabiliyordu. Android 1.0 aracılığı ile elektronik postalara bakmak, Google Maps kullanmak ve internette dolaşmak, artık hic olmadığı kadar kolaydı.
Android, artık ilk surumlerine gore cok ama cok daha ileride. Bu hafta beşinci yılını kutlayan sistem, daha uzun sureler bizlerle olacak gibi gozukuyor.
Kaynak