Douglas L. Davis, Atom işlemci ailesiyle ilgili konuşmasında firmanın takip edeceği yol haritasına da acıklık getirdi. Şimdiye kadar milyonlarca adet satan ve firmaya milyarlarca dolar gelir kazandıran Atom işlemci ailesinin mevcut urun gamındaki Bonnell kod adlı guncel jenerasyonu 45nm fabrikasyon sureciyle uretiliyor. Entegre grafik ve entegre bellek kontrolcusune sahip mevcut Atom işlemci ailesinin onumuzdeki aylarda pazara sunulması planlanan Saltwell kod adlı yeni versiyonları, 32nm uretim teknolojisiyle hazırlanıyor.
Kullanılacak mikroişlemci mimarisi acısından, 45nm uretim teknolojisiyle hazırlanan mevcut cozumlere gore radikal farklar icermesi beklenmeyen 32nm Saltwell işlemcilerinden sonraki adım ise Intel tarafından resmi kod adı henuz acıklanmayan 22nm Atom işlemcileri olacak. Bu işlemcilerde yeni bir mimari kullanmaya hazırlanan Intel, konuyla ilgili herhangi bir acıklama yapmasa da bizim elimize ulaşan bilgilere gore 22nm Atom işlemciler, Sandy Bridge jenerasyonuyla gelecek yeni grafik biriminin ozel bir versiyonuna sahip olacak.
DH