Mobiliz Turkiye’nin en buyuk arac takip sistem ihalesini kazandı...
Arac takip ve filo yonetim sistemleri alanında Turkiye’nin teknoloji lideri olan Mobiliz, şu ana kadar gercekleşen en buyuk arac takip sistem ihalesini kazandı. Yeni nesil mobil takip teknolojisindeki liderliği ile Mobiliz, Turk Telekom’un saha personelinin kullandığı toplam 7.400 araclık filoya gelişmiş cozumleri ile destek verecek. Mobiliz ulkemizdeki en kapsamlı Mobil İş Yonetimi cozumunu de Turk Telekom ile birlikte hayata gecirmiş oluyor
Bugun bircoğu kendi sektorunde lider 4.000’in uzerinde firmada 50 bini aşkın aracın yonetimini sağlayan Mobiliz, Turkiye’nin en buyuk arac takip sistemi ihalesini kazanarak Turk Telekom ile onemli bir sozleşme imzaladı. Telekomunikasyon pazarının lideri Turk Telekom (TT) teknoloji altyapı yatırımlarına devam ederken, artık sahadaki başlangıcta 5 bin, yıl sonuna kadar 7.400 aracının takibini ve yonetimini Mobiliz teknolojileri ile gercekleştirecek.
Bir defada en fazla mobil veri biriminin satın alımına konu olan bu dev ihale, aynı zamanda Turkiye’de ilk kez gercekleştirilen “Mobil İş Yonetimi” sistem cozumu ile de Mobiliz’in farkını ortaya koyuyor. En son nesil teknolojinin kullanılacağı sistem, TT’nin mobil operasyonlarını detaylı izleme, kayıt altına alma ve ileri raporlama ozelliklerine sahip olacak ve TT tarafından geliştirilmiş olan TTMap (Turk Telekom Motorlu Araclar Projesi) ile entegrasyon sonucu iki sistem arasında otomatik veri alışverişi gercekleştirilecek.
Bu entegrasyon sayesinde gorev atamaları “Mobiliz Yeni Nesil Mobil Takip ve Yonetim Sistemi” uzerinden takip edilebilecek, kayıt altına alınarak raporlanabilecek ve bu sayede verimlilik artışı sağlanacak.
Mobil iş cozumu
Turk Telekom, yıl sonuna kadar arac sayısı 7.400’e ulaşacak filosunu izlemenin yanı sıra saha personeline “İşgucu Yonetimi ve Saha Takip Projesi” kapsamında dağıtılacak BlackBerry’lerin sisteme entegrasyonu ile de iş verimliliğini vehizmet kalitesini artırmayı hedefliyor. Boylece hangi personelin tam olarak nereye, hangi lokasyona gittiği, orada ne kadar kaldığı, bir sonraki yonlendirme icin ne zaman ayrıldığı gibi bilgiler sistem uzerinden takip edilebilecek.
Servis personeli, servis vereceği il, ilce, mahalle, cadde, sokak, santral binası, dağıtım kutusunu PDA’den secerek, gideceği guzergah cihaz ekranında gorunecek ve kendi bulunduğu lokasyonu da aynı sayısal harita ekranında izleyebilecek.
TT, “haTTa Cozum” ve “Filo Takip ve Yonetim Sistemi” projelerinin hayata gecirilmesi ile muşteri memnuniyetini daha da artırmayı hedefliyor.
veteknoloji