Unlu hacker Marc Maiffret, Mac kullanıcılarının bilgisayarlarının daha guvenli olduğuna yonelik ovunmelerine, dalga gecerek yanıt verdi.
Apple hayranlarının guvenlik konusunda cok cahil olduğunu, markanın da guvenliğe onem vermediğini soyledi. Hack yarışmalarında Mac'leri kırmanın, guvenlik acığı keşfetmenin cok kolay olduğunu belirten Marc, Mac'in onemsenmediği icin acıklarıyla cok fazla ortaya cıkmadığını belirtti.
Apple'ın urunlerini Windows'tan daha guvenli olarak pazarlamasını, kullanıcıların viruslerden korkusu olmadığını belirtmesini cok yanlış bulan Marc "Mac'in kullanıcı kitlesi Windows kadar geniş olmadığı icin" saldırı sayısının kıyaslandığında duşuk kaldığını soyledi.

Microsoft'un guvenlik konusunda iyi calıştığını ve Windows'un cok daha guvenli bir işletim sistemi olduğu belirten Marc, Windows'un cok onemli guvenlik acıklarını ortaya cıkartan bir isim.
Marc "Microsoft'un kod denetiminde Apple'dan daha iyi bir iş cıkardığını duşunuyorum. Apple'daki guvenlik acıklarının sadece yuzeyini goruyoruz cunku kimse Mac'leri ya da bu acıkları umursamıyor. Apple'ın kendisinde ya da geliştirme surecinde ozel bir şey yok.
Apple'ın guvenlikte tek artısı Unix temelli bir işletim sistemi kullanmaları ve kendileri icin zaten hazırlanmış bazı ozelliklerden yararlanmaları oluyor." dedi.
Chip