HP ve F5 Networks, ağ yapılandırması ile uygulama konfigurasyonunu birleştiren ozel sanal uygulama ağları ile bulutta uygulama kurulum suresini birkac aydan birkac dakikaya indiriyor.
HP kurumların uygulamaları, ağları ve kullanıcıları otomatik kurallı yapılandırma sistemleriyle birbirine bağlamasını sağlayan yeni Sanal Uygulama Ağlarını duyurdu. HP Sanal Uygulama Ağları, manuel kurulum ihtiyacını ortadan kaldırarak uygulama kurulumunu birkac dakikaya indirgiyor.
Uygulama Kurulum Ağları (ADN) alanında lider olan F5 ile işbirliği yapan HP, kendi geliştirdiği Sanal Uygulama Ağları teknolojisi ile uygulama ve ağ kurulumunu birleştirerek sektorde bir ilki gercekleştirmiş oldu. HP Akıllı Yonetim Merkezi, bulut uygulamaları ve ağlarının tek denetim masası ekranı uzerinden kurulmasını sağlıyor. Bu da kurumlara bulutta gereken hız ve cevikliği sunuyor. Sistemin ADN tarafını F5, geri kalanını ise HP sağlıyor.
Gartner Başkan Yardımcısı Joe Skorupa konuyla ilgili olarak şunları soyledi: “Eski ağlar statikti, esnek değildi ve kullanıcılara yeni bulut uygulamalarıyla hizmetleri guvenli bir şekilde sunmak icin cok sayıda manuel adım gerektiriyordu. Uygulamalar, ağlar ve kullanıcıları birbirine bağlayacak bir networku en iyi şekilde yapılandırmak icin otomatik kurallı yonetim paradigmasına gecen kurumlar ise uygulama kurulumunu buyuk olcude hızlandırarak manuel yapılandırmada hata olasılığını onemli oranda azaltıyor.
Tipik bir veri merkezinde uygulama ve ağ kurulumunu elle tamamlamak, 250 bin ağ komut satırı ve 100 binden fazla uygulama yapılandırma adımı ile aylar alabiliyor. Oysa başta Hizmet olarak yazılım modeli olmak uzere bulut bilişim uygulamaları icin cok daha hızlı olan otomatik kurulum surecleri gerekiyor.
HP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve HP Network Genel Muduru Bethany Mayer, “BT’nin organizasyonların buyume hızında buyumesi gerekir. Ancak, eski uygulama, ağ ve kullanıcı yapılandırma uygulamaları, bunun icin gereken cevikliği sağlamanın onunde birer engel teşkil ediyor. HP Sanal Uygulama Ağları ve F5 ile gercekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde kurumlar da uygulamalar, ağlar ve kullanıcıları kurallı bir yonetim sistemiyle birbirine bağlayıp butun yapılandırma surecini sanallaştırarak otomatize edebilecektir. Bu da uygulamaları birkac ay yerine birkac dakikada kurmalarını sağlayacaktır” dedi.
HP, Sanal Uygulamaları Ağları ve F5 ADN ile sektoru donuşturuyor
HP Sanal Uygulama Ağları kurumların sanal ağları bir butun halinde goruntulemesine ve esnek olmayan kurumsal fiziki ağları da programlanarak farklı yetkilerle kullanıcılara atanabilen ve aynı zamanda uygulama bilincine sahip olan esnek yapılara donuşturmesine olanak sağlıyor. OpenFlow gibi yazılım tanımlı ağ teknolojileri kullanan HP Sanal Uygulama Ağları, uygulamaları hazır kurulum şablonları ile yapılandırıyor ve ağ konfigurasyonunda da kurallı otomatik sistemlerden yararlanıyor.
F5 ADN cozumleri portfoyu kurumların uygulama kurulumunu tum BT altyapısı uzerinde yonetmesini sağlıyor. Bu da uygulamaların guvenle, hızla ve kolayca erişerek kullanılmasına imkan tanıyor. F5 ADN cozumleri, performansı ve fiziksel/sanal kaynak kullanım verimliliğini en ust duzeye cıkaran dinamik bir altyapı oluşturarak uygulamaların birden fazla cihaz uzerinde yonetilmesine izin veriyor.
HP ve F5, Microsoft® Exchange 2010 sunucu sanallaştırma ve felaketten kurtarma hizmetleri icin kurum capında test edilmiş ve sağlaması yapılmış cozumler sunuyor. Birkac dakika icinde tamamlanan bu yapılandırma ve kurulum cozumleri sanal bilgisayar mobilitesini 10 kat arttırarak (1) şu faydaları sağlıyor:
• Kullanıcılar icin indirme suresini kısaltarak spam gonderimlerini yuzde 70 azaltıp yoneticilerin verimliliğini yuzde 33 artırmak ve Microsoft Exchange 2010 ağının guvenliğini sağlamak.
• Sunucu sanallaştırmada uygulama performansını uc kat arttırırken sunucu kaynaklarından yuzde 40 tasarruf ederek sanal bilgisayar yoğunluğunu yuzde 60 arttırmak.
• Felaketten kurtarmada veri merkezleri arasındaki sanal bilgisayarlar arasındaki iş yuku devrinde sureyi 20 dakikadan 38 saniyeye kısaltmak.
Kurumlarda BYOD yonetiminin iyileştirilmesi
Kurumların yuzde 60’ı cihazlarının kurumsal ağlara bağlı olduğundan emin olamıyor.(2) HP ve F5 bu sorunu gidermek icin kurumların, kendi cihazını kendin getir (bring your own device - BYOD) modeli yatırımlarının getirisini kullanıcı ve cihaz kimlik doğrulama ile uygulama erişim kontrolunu birleştiren cozumler sağlayarak garantiye alıyor.
Yeni HP BYOD cozumu, F5 ADN teknolojisiyle birlikte calışarak uygulamalara erişim kontrolunu tek bir yonetim platformundan sunuyor ve boylece kullanıcıların kurumsal ağlara bağlı cihazlarının kaynaklandırma ile izleme sureclerini bir arada yurutuyor.
Yeni HP hizmetleri veri merkezi uygulamalarını hızlandırarak optimize ediyor
Yeni HP Ağ Altyapısı Optimizasyon Hizmetleri portfoyu, kurumların ağ trafiği ve altyapısını değerlendirerek potansiyel darboğazları tespit etmesi ve boylece kullanıcı deneyimi kalitesini guvenceye almasını sağlıyor.
HP Teknoloji Hizmetleri portfoyu, HP Ağ Altyapısı Optimizasyon Değerlendirmesi, Microsoft icin HP Ağ Uygulama Kurulum Denetcisi Hizmetlerini ve HP Veri Merkezleri Arası Ağ Optimizasyonu Hizmetlerini kapsıyor. Veri merkezinden kampuslere ve şubelere kadar tum ağlarda kullanılabilen bu secenekler bir yandan verimliliği arttırırken uygulama kurulumunu hızlandırmak uzere altyapıyı da optimize ediyor.
HP ServiceONE, network cozum ortaklarının gelirini artırıyor
Yeni HP ServiceONE Network Cozum Ortağı Destek Hizmeti, portfoylerini HP ve cozum ortaklarının ozel hizmetleriyle zenginleştirerek nitelikli HP Network cozum ortaklarının gelir fırsatlarını arttırıyor. HP ServiceONE Network Cozum Ortağı Destek Hizmeti, nitelikli cozum ortaklarının HP’nin destek aracları, fikri mulkiyet sermayesi ve eğitim tecrubesinden yararlanarak katma değerli tasarım, yonetim ve destek hizmetleri sunmalarını sağlıyor.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Bulutta kurulum suresini indiriyor![BT]