Google, bu seneki Google I/O'da mobil işletim sistemininyeni surumu Android 4.1'i tanıttı. Bilindiği gibi yeni surum,Jelly Bean kod adıyla da tanınıyor. Bu yazımızda oncelikle size yeni işletim sistemini ana hatlarıyla sunacağız. Dahafazla detayı ise, yine ozel olarak hazırladığımız galerimizde bulacaksınız...
Android 4.1 ile daha iyi performans
Şirketin acıkladığına gore yeni surum pek cok yenilik ve performans iyileştirmesini beraberinde getiriyor. Bu yeniliklerin tumunu "Project butter" adı altında toplayan Google, Jelly Bean'de dikey senkronizasyonu saniyede 60 kareye cıkarmış Bu da uygulamaların acılış animasyonlarınınkesintisiz olmasını sağlıyor. Grafik kalitesini artırmak icin yeni geliştirilen uclu buffering kullanılıyor. Bu işlevin ozellikle gelişmiş akıllı telefonlarda yoğun bir şekilde kullanılması bekleniyor. Henuz detayları acıklanmayan bir başka teknoloji sayesinde de işletim sisteminindokunmatik ekran kullanımınızı onceden tahmin etmesi mumkun hale geliyor. "CPU input boost" ozelliği sayesinde de telefonlar, uzun sure boşta kaldıktan sonra ele alındığında takılmadan calışmaya başlıyor.
cHİP
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Android 4.1 Jelly Bean neler sunuyor?[BT]