Cıktığı gunden bu yana milyonlarca adet satan, pazara sunulduğu hemen her ulkede sansasyon yaratan Apple iPad icin rahatlar gune sona mı erecek? Pazarın genel durumu dikkate alındığında, beklenen rekabetin gercekleşmediğini ve eğer Cinli klonları bir kenara bırakırsak, bugune kadar iPad'e rakip olacak ciddiyette bir urunun cıkmadığını goruyoruz.
Almanya'nın Berlin kentinde bugun başlayan IFA fuarı ise iPad'e rakip olabilecek tablet bilgisayarların govde gosterisine donuşmuş durumda. Detaylarını daha onceki haberlerimizde verdiğimiz Samsung'un Galaxy Tab isimli yeni tablet bilgisayarı, başta sınıfındaki en guclu grafik işlemcisi olmak uzere donanım ozellikleriyle dikkat cekiyor.
Froyo kod adlı Android 2.2 işletim sistemiyle gelen Galaxy Tab'in, işletim sistemi guncellemesi alacağı kesinleşti. Samsung'un urun planlamadan sorumlu yoneticisi WP Hong acıklamasında Galaxy Tab'ın, tablet bilgisayarlar duşunulerek geliştirilen Gingerbread kod adlı Android 3.0 işletim sistemiyle (Ekim ayında cıkması bekleniyor) guncelleneceğini soyledi.
WP Hong aynı zamanda Gingerbread sonrasındaki Android işletim sistemine de ışık tuttu. Honeycomb kod adını taşıyan bir sonraki Android guncellemesi icin yeni tablet hazırlayacaklarını ve Galaxy Tab'den sonraki modelin Android (Honeycomb) işletim sistemini kullanabileceğini ima ederek firmasının gelecek planlarına ışık tuttu.

DonanımHaber