Windows 7 ile firma tarihinin en başarılı işletim sistemlerinden birine imza atan Microsoft, aynı başarıyı akıllı telefon dunyasında da tekrarlamak istiyor. Windows Mobile 6.x serisi ile başta iOS ve Android olmak uzere guclu rakipleri karşısında varlık gosteremeyen Microsoft, uzerinde uzunca bir suredir calışmakta olan Windows Phone 7 ile cok iddialı.
Daha onceki pek cok haberimizde de belirttiğimiz gibi mevcut Windows Mobile surumlerinden farklı olarak Windows Phone olarak isimlendirilen yeni işletim sistemi Altın imzayı alarak RTM surecine giriyor. RTM yani uretime aday versiyona ulaşan tum zamanların en iyi mobil Windows işletim sistemi icin telefon ureticileri de son hazırlıklarını yapıyorlar.
Microsoft'un Windows Phone Muhendisliği'nden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Terry Myerson acıklamasında, Windows Phone 7'nin zamanların en cok test edilen mobil platformu (Microsoft icin) olduğunu, her gun otomatik olarak test edilen yaklaşık 10.000 cihaz olduğu ve 8,5 milyon saatlik tam otomatik test suresinin tamamlandığı belirtti.
Terry Myerson acıklamasında 3,5 milyon saatlik stress testinin de tamamlanan aşamalar arasında yer aldığını belirtirken, geliştirme surecinde binlerce bağımsız yazılım firması ve erken adapte olanlar sayesinde cok onemli geri bildirimler aldıklarını ve artık "hazır" olduklarını soyledi. Windows Phone 7'li ilk telefonların Ekim ayında cıkması bekleniyor.
DonanımHaber