Microsoft'un bir turlu olduremediği Windows XP, gorunuşe gore kacınılmaz sona giderek yaklaşıyor!
[IMG]http://img196.**************/img196/5200/ktz1.jpg[/IMG]
Microsoft'un Windows XP'nin kullanımını azaltma planları meyve vermeye devam ediyor. Net Applications'ın yeni verileri, Windows XP'nin Eylul'de yuzde 2'den fazla pazar payı kaybettiğini gosterdi.
Firmanın en son rakamlarına gore Windows XP, yuzde 31.41 ile işletim sistemlerindeki ikinciliğini surduruyor. İşletim sisteminin Ağustos ayındaki kullanım oranı, yuzde 33.66 idi. İşletim sistemi sadece son iki ayda yaklaşık yuzde 6 pazar payı yitirmiş bulunuyor.
Eylul rakamlarında yuzde 46.43 pazar payıyla Windows 7 birinci işletim sistemi konumunu koruyor (Ağustos'taki pazar payı yuzde 45.63 idi). Windows 8 ise pazar payını yuzde 7.41'den yuzde 8.02'ye artırdı, ancak bu artış, Temmuz-Ağustos arasındaki yaklaşık yuzde 2'lik sıcrama kadar buyuk değil.
Haziran'da onizleme surumu kullanıma acılan, henuz final surumu resmi olarak yayınlanmayan Windows 8.1'in kullanım oranıysa şu an yuzde 0.87. Bu oran Ağustos'ta yuzde 0.24 idi.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows XP, Eylul'de Yuzde 2 Kaybetti [BT]