** Microsoft kopya Windows kullanımı konusunda cok sert bir onlem aldı!Microsoft kopya Windows kullanıcılarına guncelleme ve yama hizmetlerini, 26 Temmuz 2005 itibariyle kısıtladı. Artık "Orijinal Microsoft Yazılımı" denetimini gecemeyen Windows kurulumları icin web sitesi uzerinden verilen cevrimici guncelleme ve yama hizmetleri verilmeyecek.

Kopya urun kullanıcıları yine de "Otomatik Guncelleştirme" ozelliğinin "Kritik Guncelleştirmeleri İndirme" ozelliğinden şimdilik yararlanabilecekler, ancak web uzerinden edindikleri hizmetler durdurulacak. Aynı bicimde MSAntiSpyware yazılımının da kullanımının kısıtlanma olasılığı var.

Bu tarihe kadar Orijinal Yazılım Avantajları adı altında gonullu uyelik sistemiyle calışan uygulama, bugunden başlayarak "zorunlu" duruma getirildi.

Microsoft'un bu sert onlemle, ozellikle %92 gibi korsan kullanıma sahne olan Cin Halk Cumhuriyeti gibi pazarlarda satışlarını artırmayı amacladığı duşunuluyor.

Bir başka haberde ise Hintli bir programcının bu denetimi şimdiden kırabildiği iddiaları ortaya atılıyor. Bunun yanında uygulamanın yururluğe girdiği daha ilk saatlerden başlayarak, bazı "yeraltı" internet siteleri "yasadışı" cozumler uretmeye başladılar bile.

Onlemlerin etkinliğini zaman gosterecek.

Sizdeki kurulumun kopya olup olmadığını Microsoft Cevrimici Guncelleme sitesinden guncelleme yapmaya calışarak deneyebilirsiniz.

İyi şanslar. ( THG )

** IBM'den kamuya ikinci Linux merkezi 2000 yılından bu yana Linux işletim sistemine yatırım planlarını gercekleştiren IBM, 164 ulkede 2007 sonuna kadar 5 ila 7 milyar dolar arasında yatırım yapmayı planlıyor.

Ayrıntılar icin tıklayın. (BThaber, Turkce)

** Microsoft Longhorn artık resmi olarak "Windows Vista" Redmond (WA) - Gecen Cuma gunu Microsoft tarafından yayınlanan kısa bir videoda yeni tuketici işletim sisteminin adı da acıklığa kavuşturuldu: Longhorn artık "Windows Vista" oldu. İlk beta surumun ise 03 Ağustos 2005 tarihinde cıkması bekleniyor.

Microsoft'un bir sonraki kuşak işletim sisteminin kod adından kurtulup gercek ismini aldığını, kuruluşun gecen cuma gunu yayınladığı 68 sn'lik videodan oğrendik: Yazılım bundan sonra "Windows Vista" olarak anılacak...

Microsoft'un "acık, temiz", "tutarlı" ve "her an iletişimde" sıfatlarıyla nitelediği yeni işletim sistemi ozelliklerine dair ipuclarını veriyor - yeni grafik motoru, daha gelişmiş cokluortam ozelliği, geliştirilmiş bilgi duzenlemesi, geliştirilmiş guvenlik ve ağ işlevlerinin daha kolay kullanılır olması ve ev ortamında bulunan aygıtlara ozel ağ yapılandırma ozelliklerini barındırıyor.

Yazılımın beta surumunun ilk olarak BT uzmanları ve geliştiriciler icin, 03 Ağustos 2005'te yayınlanması bekleniyor. Urunun son kullanıcı onune gelmesi ise 2006 yazını bulacak, bu arada en azından bir son surum adayı (release candidate) ve ikinci bir betanın da Kasım 2005'ten once yayınlanması bekleniyor.

Microsoft'un belirttiğine gore soz konusu video, uluslararası satış ve pazarlama personeline verilen bir bilgilendirme toplantısı nedeniyle hazırlanmış.
( Tom's Hardware Guide )