Turkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TUDOF), Federasyon Genel Sekreteri’nin atanmasından sonraki ilk resmi yonetim kurulu toplantısını Mevlut Dinc’in başkanlığında gercekleştirdi.

Toplantoda alınan kararla ilgili olarak Turkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Tatar, ''Federasyonumuz, başarılı oyunculardan milli takım oluşturacak'' dedi.
Kemal Tatar, kişisel gelişim ve takım calışması acısından en uygun oyunlar icin ligler duzenleme kararı aldıklarını soyledi.

Turkiye'de konsol, mobil, bilgisayar gibi ceşitli platformlarda, dijital oyunlarla ilgilenen 15 milyonu aşkın kişinin olduğunu kaydeden Tatar, ''Bu sayede milyonlarca oyuncu, takipcisi oldukları oyunlarla ilgili kendilerine hedefler koyabilecek. Oyuncular, TUDOF hakemleri sayesinde, adil ortamda mucadele etme şansına erişecek. Federasyonumuz daha sonra, ligde başarılı olan oyunculardan milli takım kuracak'' şeklinde konuştu.
İLK RESMİ YONETİM KURULU TOPLANTISI
TUDOF Yonetim Kurulu’nun ilk resmi toplantısında gorev dağılımı yapılırken, oncelikli konular gozden gecirildi ve 2012 yılı faaliyet programı değerlendirildi.

TUDOF Yonetim Kurulu, resmi toplantısı oncesinde gercekleştirilen toplantılarda altyapısı oluşturulan ve kapsamı belirlenen projeleri gozden gecirdi. TUDOF oncelikli projeleri; “eSpor kapsamında Dijital Oyunlar Ligi’nin musabaka alanları ve milli takımların alt yapısının kurulması”, “oyunların derecelendirilmesi”, “aile ve genclerin bilinclendirilmesi”, “geleneksel oyun kulturunun yaygınlaştırılması”, “Yerli Oyun Platformu (YOP) kurulması”, “Engelleri Oyunla Aşıyoruz” olarak belirlendi.
TUDOF Yonetim Kurulu tarafından goruşulen konulardan birisi olan eSpor kapsamındaki oyun kuralları ile hakem ve antrenor yonetmeliklerinin ilgili kurullarca 23 Temmuz 2012 tarihine kadar hazırlanarak Genel Sekreterliğe teslim edilmesi kararı alındı. Ayrıca Turkiye Dijital Oyunlar Federasyonu İl Temsilcilerinin atanabilmesi konusunda gerekli kriterlerin belirlenerek, İl Mudurluklerine resmi yazı gonderilmesi kararı aldı.
TUDOF Yonetim Kurulu, Etik ve İtibar Derneği tarafından yurutulen “Bilgi ve Teknoloji Uygulamaları Kanalıyla İş Etiği Kulturunun Yaygınlaştırılması Projesi”ne destek olma ve projede yer alma kararı aldı.
TUDOF Başkanı Mevlut Dinc, toplantı sonrası yaptığı acıklamada: “Daha once yaptığımız bir dizi toplantı ve on calışma bu ilk resmi TUDOF Yonetim Kurulu toplantısıyla bir zemine oturtulmuş oldu. Değerli yonetim kurulu uyelerimizin tam desteği ile projelerimizi hayata gecirmek icin bu onemli adımı atmaktan cok buyuk memnuniyet duyuyorum. Oyun sektorunun tum paydaşlarla ve devletimizin desteğini alarak hızlı ve etkili buyumesi, ulkemizin bu alanda bolgesel lider olması en buyuk hedefimizdir,” dedi.

veteknoloji.com