Donanım uretiminde sektorun lider isimlerinden biri olan MSI, GeForce GTX 460 HAWK modelini duyurdu. İlk detayları bir sure once ortaya cıkan ancak resmi tanıtımı yeni yapılan ekran kartı, sahip olduğu detaylarla dikkat cekmeyi başarıyor. Referans tasarımlı GeForce GTX 460 ile kıyaslandığında, kullanılan GPU haricinde neredeyse ortak hic bir noktası bulunmayan kart, 250 doların altı fiyat segmentinde yuksek performans cozumu arayan kullanıcıları ve profesyonel hız aşırtmacıları hedef alıyor.

Nvidia'nın 40nm uretim teknolojisiyle hazırladığı GF104 GPU'sundan guc alan N460GTX Hawk, Twin FrozR II soğutucusu ile geliyor. Cift fanlı tasarıma sahip olan ve Bakır tabanlı ısı iletim boruları ile donatılan soğutucu sayesinde referans tasarımlı modele gore daha serin calışan ve hız aşırtma ile cıkılacak yuksek calışma hızları icin kartkı sağlayan soğutucu sayesinde kartın 1GHz'e cıkabildiği acıklandı. Referans tasarıma gore 18 derece daha serin ve %15.7 daha sessiz olduğu belirtilen MSI GeForce GTX 460 Hawk, sahip olduğu yuksek kaliteli komponentlerle de dikkat cekemyi başarıyor. Military Class konsepti altında hazırlanan ekran kartı, başta Hi-C Cap kullanımı olmak uzere, 7+1 fazlı guc tasarımı, APS adı verilen aktif faz yonetim sistemi, voltaj kontrol noktaları ve GPU ile birlikte bellek ve PLL voltajını değiştirebilme ozellilkeriyle oldukca iddialı.

Sahip olduğu tum bu ozelliklere rağmen GeForce GTX Hawk'ın saat hızları yuksek tutulmamış ve keşfetme kısmı son kullanıcılara bırakılmış. Grafik işlem birimi 780MHz'de, paralel işlemcileri 1560MHz'de ve bellekleri de 3600MHz'de calışan kart, kutudan cıktığı haliyle satılmakta olan pek cok GeForce GTX 460'dan daha yavaş olsa da MSI, kartın hava soğutma ile 1GHz'e cıkabilen sınıfında tek GeForce GTX 460 modeli olduğunu one surerek, bu konudaki iddiasını da sık sık gundeme taşıyor.

256-bit bellek veri yolu desteğine, 336x paralel işlem birimine ve 1GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan ekran kartı 228 Avro seviyesinden on-siparişe girmiş durumda.

DonanımHaber