Facebook Home, artık sadece Facebook'a değil, diğer sosyal ağlara da acık! Ama biri haric...
[IMG]http://img713.**************/img713/3459/x83q.jpg[/IMG]
Facebook'un, Android işletim sistemi uzerine yerleşerek Android telefonları Facebook "temalı" telefonlara ceviren uygulaması Facebook Home, artık diğer sosyal ağlara da destek verecek.
Kullanıcılar, telefonu uyandırıp ekranları kaydırdıklarında sadece Facebook arkadaşlarının yukledikleri fotoğrafları değil, Instagram, Pinterest, Tumblr ve Flickr 'daki kontaklarının paylaşımlarını da gorebilecek.
Facebook'un muhendislik departmanının yoneticisi Tom Alison yaptığı acıklamada, yeni ozelliğin tum telefonlarda acılmasından once bir test surecine gireceğini ardından tum Facebook Home uygulamalarının yeni ozellikle guncelleneceğini belirtti.
Facebook'un verdiği bilgilere gore, kullanıcı sadece Facebook Home uygulaması icindeki ilgili bağlantılardan diğer sosyal hesaplarını Home uygulamasına bağlayabilecek. Boylece diğer ağlardaki haber akışları da Facebook Home ana ekranında belirecek.
Ayrıca Zuckerberg'in soz verdiği gibi, Instagram'daki fotoğraf akışları da yakında Facebook Home'un ana ekranına bağlanacak.
Bu hamle ile Facebook, Twitter haric, tum populer sosyal ağları iceren bir mobil "sosyal" işletim sistemi yaratma yolunda cok onemli bir adım atmış oluyor. Twitter konusunda ise, hic bir acıklama yapılmadı.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Diğer Sosyal Ağlar Da Facebook Home'da [BT]