Dunyanın en buyuk NAND flash bellek cipi ureticilerinden Samsung, 470 serisi yeni SSD modellerini duyurdu. Kullanılan bellek yongalarından NAND flash bellek kontrolcusune kadar hemen her detayı Samsung tarafından geliştirilen 2.5-inc boyutundaki yeni depolama suruculeri, 64GB, 128GB ve 256GB olmak uzere uc farklı kapasite seceneği ile geliyorlar.
30nm uretim teknolojisiyle hazırlanan NAND flash bellek yongalarının kullanıldığı yeni suruculer, TRIM desteği sunuyor ve 1.5 milyon saatlik hata oncesi kullanım suresi vaad ediyorlar. Yuk altındaki guc tuketim değerleri sadece 0.24 Watt olan Aluminyum kasalı yeni SSD'lerin performans değerleri de acıklandı.
Tamamı 250MB/saniye okuma suresi sunan SSD'lerden 64GB kapasiteli model 170MB/saniye, 128GB ve 256GB kapasiteli modeller ise 220MB/saniye yazma hızı sunuyorlar. IOPS değerleri de acıklanan yeni suruculerden 64GB'lık model 31,000 okuma ve 11,000 yazma, diğer iki model ise 31,000 okuma ve 20,500 yazma IOPS değerine sahipler.
SandForce SF-1200 konrolculu SSD'lerin sunduğu 50,000 IOPS seviyesindeki performans goz onune alındığında Samsung'un yeni cozumleri bir miktar daha yavaş gorunse bile firma adına oldukca bir adım olarak dikkat cekiyor. Onumuzdeki yıllarda sadece kendi geliştirdiği NAND kontrolculerini kullanması beklenen Samsung, şimdiden guclu sinyaller vermeyi başarıyor.
DonanımHaber