Chrome OS, Windows 8'e giriyor!

Google, rakibi Microsoft'un işletim sistemi olan Windows 8'i işte boyle ele gecirecek!

Google, Chrome OS'u rakibi Microsoft'un son işletim sistemi Windows 8 ile bir araya getirecek yeni bir cozumun peşinde.

Cumartesi gunu oraya cıkan bilgiye gore Google, uygulama ekosistemini Windows 8 icerisinden sunmaya hazırlanıyor. Chrome'un yenilenen Windows 8 surumu, Google uygulamalarını "Metro" arayuzu altında acmanıza izin veriyor. Bu sayede YouTube, Google Search, Drive, Google Docs ve fazlasının bulunduğu yeni bir cubuğu ekrana getirebiliyorsunuz.

Yeni işlevleri test eden The Verge'e gore arayuz ve işlevler, Google'ın Chromebook'larında yuklu gelen işletim sistemi Chrome OS'takilerle "aynı". Siteye gore aynı Chrome OS'ta olduğu gibi birden fazla web tarayıcısı penceresi acabiliyor, onları ekranın sağ veya sol koşesine yaslayarak duzenleyebiliyor veya tam ekran goruntuleyebiliyorsunuz. Sağ altta ise bir uygulama launcher'ı bulunuyor.

Google daha once benzer bir yola Apple'ın iOS platformunda da başvurmuş, Chrome, Google Maps, YouTube, Google Search gibi Google hizmetleri arasında direkt gecişe izin vermişti. İnternet devi şimdi de benzer bir girişime Microsoft'un işletim sistemi icin hazırlanıyor gibi gorunuyor.

veteknoloji