Microsoft'un efsane adı, katıldığı bir TV programında PC'ler ve Windows icin bakın neler dedi...Microsoft'un kurucusu ve acıkaraencokbilinen ismiBill Gates,gectiğimizgunAmerika'nın fazlasıyla rağbet goren programlarındanbirtanesi olan Charlie Rose'a konuk oldu.

Programına kendi ismini veren Charli Rose ise Gates'i birhayli terleten sorularının ardından, Microsoft'un kendi tabletini tasarlamış olmasının cok doğru bir hareket olduğu bilgisini aldı. "Aslında her iki dunyada da en iyiolunabileceğine inanıyorum. Hem zengin bir ekosistem ureticisi, hem de daha kolay bir şekilde, sadece hava atmaya yarayan bir cihaz ureticisi de olabilirsiniz; bir PC ile tablet bilgisayar arasındaki farkı bana gercekten soyleyebilir misiniz?"
Microsoft'un Surface tableti, HP, Dell, Lenovo ve Asus gibi buyuk firmalarla rekabet etmek durumunda kalacak. Nitekim bu dort firma da Windows 8 işletim sisteminin tablet versiyonunukendi tabletlerinde kullanmak icin coktan sıraya girmiş durumdalar.
Gates, Microsoft'un en buyuk rakiplerinden bir tanesi olan Apple gibi, donanım ve yazılımoptimizasyonlarını aynı seviyede tutmamasından dolayı mutlu olduğuna değindi. Aynı zamanda Microsoft'un gelecekte cok daha fazla sayında kendisine ozel tablet tasarlaması gerektiğini belirtti.
Sozlerine son olarak Windows 8 tablet'in geleneksel PC'leri zamanla yok edeceğini ekleyen Gates, bir sure sonra kullanıcıların PC'lerde aradıkları her şeyi tabletlerde bulacaklarına ve bu durumun teknoloji dunyasına yeni bir şema cizeceğinin de altını cizdi.

CHİP