Turkiye'de antrenor ve hakemlerin yetiştirilmesi kapsamında Turkiye Voleybol Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yeni bir protokole imza atıldı.

Antrenor ve hakemlerin de yetiştirilmesi gerektiğini, o nedenle bugun Turk voleybolunda bir ilki gercekleştireceklerini aktaran Ustundağ, "Bugun lise seviyesine kadar inilen hakem kursunun onunu actık. Yani 19 yaş sınırı varken, bunu 17'lere, 16'lara indirdik.

Neden? Artık liseden itibaren hakem arkadaşlarımız voleybol camiası icinde kendilerini temsil etsinler. Kendilerini birkac yıl onceden yetiştirsinler. Sadece bu cocukları salonlarda voleybol oynatarak değil, voleybol hakemi olarak da gormek istiyoruz." diye konuştu.

Ustundağ, hakemliğin universitelerde ders olarak verildiğine de işaret ederek, "Sakarya buna onculuk yaptı. Burada lise seviyesine inen bir projenin altına imza attı.

İl Milli Eğitim Mudurumuzu ve calışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. İlk olması munasebetiyle inşallah Turk voleybolu adına hayırlı olur." ifadesini kullandı.
- Fazilet Durmuş: "Oğrencilerimiz voleybol hakemliği icin kursa katılabilecek"
İl Milli Eğitim Muduru Fazilet Durmuş da bu fikrin asıl mimarının dairedeki bir memur olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Mevzuatın bazı hukumlerinde takılıyoruz.' dediler. Biz de 'Kimlerle goruşmemiz lazım?' dedik. Sizi işaret ettiler. Voleybol sporunun gelişmesi adına, daha biz oradayken ekibinize calışmaların başlaması noktasında talimat verdiniz. Bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah bu calışmayla lisede oğrencilerimiz voleybol hakemliği icin kursa katılabilecekler. Liseden mezun olduklarında yine ellerinde yapabilecekleri bir işi olmuş olacak. Spora olan hayranlıklarını da percinlemiş olacağız."

Ustundağ ve Durmuş, daha sonra kentteki lise oğrencilerine "voleybol hakemlik sertifikası" kazandıracak iş birliği protokolunu imzaladı.

Kaynak: Kamu Personeli