İnternet sansurunde Milli Eğitim Bakanlığı sınır tanımıyor. Benzerleri Cin'de gorulen yasaklardan biriyle okullarda Google'a erişimin yasaklandığı ortaya cıktı. Google yasağı icin yapılan acıklama ise trajikomikti.

Oğretmenler, okullarda internet uzerinden Google arama motoruna erişemeyince isyan etti.

Eğitimciler, bilgisayarlarında, "Bu siteye erişim, Milli Eğitim Bakanlığı'nın isteğiyle Turk Telekom tarafından engellenmiştir" mesajıyla karşılaştı.

Yaklaşık 700 bin oğretmen, Google'a hatta zaman zaman da gazetelerin internet sitelerine erişimin engellenmesine tepki gosterdi.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Google'a erişimin engellenmesine ilişkin bir talimatlarının olmadığını iddia etti.

Turk Telekom'un gun icerisinde zararlı icerikleri tespit ettiği, bu tespitler sırasında bazı yasaksız sitelerin engele takılabildiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın acıklaması bu yonde, ancak Google'a erişmek isteyenlerin karşısına acıkca Turk Telekom'un bu siteyi Milli Eğitim Bakanlığı'nın isteğiyle engellediği belirtiliyor.

K