Uluslararası "Yeşil Yetenekler” yarışması 2010 duyurusu...
Alman Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF), surdurulebilir gelişme alanında uzmanlaşan dunyadaki tum yetenekli genc bilim insanlarına "Yeşil Yetenekler, Surdurulebilir Gelişmede Yuksek Potansiyellere Yonelik Uluslararası Forum” yarışmasına başvurmaları icin cağrıda bulunmaktadır.
Alman Federal Araştırma Bakanı Profesor Annette Schavan'ın himayesi altında yarışma, 15 olağanustu genc bilim insanına Almanya’da bulunan gunumuzun onde gelen uzmanlarıyla buluşma ve fikir alış verişi yapma fırsatı veriyor. Yarışmayı kazananlar, 2010 sonbaharında başlıyacak olan on gunluk bir uluslararası bilim forumuna katılacaklar. Bu bolgenin kuresel onemi nedeniyle BMBF tarafından duyurulan "Bilim Yılı 2010, Enerjinin Geleceği” tum odakları uzerine cekecektir. "Yeşil Yetenekler” t um Almanya capında gezerek, surdurulebilir gelişme alanında etkin olan onde gelen universiteleri, araştırma enstitulerini ve şirketleri ziyaret edecek . Araştırma aktiviteleri konusunda yerinde ozel bilgiler toplayacak ve Alman ortaklarıyla işbirliğine yonelik fırsatlar hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Forum aynı zamanda uzmanlarla kişisel goruşmeleri ve "Yeşil Yetenekler” icin kendi araştırmalarını tanıtma fırsatını, bunun yanında bircok kulturel etkinleri ve Berlin’deki BMBF Forumu "Surdurulebilir Gelişime Yonelik Araştırma” odul torenini kapsayacaktır.
" Yeşil Yetenekler Forumu”na katılımlarını takip eden yıl boyunca yarışmanın kazananları, ilave edilen bir araştırma desteği (uc aya kadar) icin Almanya’ya yeniden davet edilecektir . Finans sağlama, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından ustlenilecektir.
Almanya, surdurulebilir gelişimi destekleyerek kuresel bir sorumluluk almak icin caba gostermektedir. Ulkelerin bu alandaki yenilikci gucu, uluslararası araştırma grupları icin ozellikle gelişmekte olan ulkelerden ve yukselen pazarlardan guclu bir Ar-Ge ortaklığı oluşturmaktadır. Almanya ve tum dunyadaki araştırmacılar halihazırda cok sayıda parlak işbirliğinden yararlanmaktadır. Almanya Federal Hukumeti, ozellikle genc bilim insanlarıyla bu alış verişi daha da ileriye goturmeyi istemektedir. Bundan dolayı Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) 2009 yılında uluslararası "Yeşil Yetenekler” yarışmasını başlatmıştır.
2009 yılında, Abant İzzet Baysal Universitesinden Turk araştırmacı Dr. Kerem Gungor 15 odul kazanan araştırmacının arasındaydı.
"Yeşil Yetenekler Forumu 2010”da yerinizi almak icin ŞİMDİ BAŞVURUN.

Başvuru belgeleri, 20 Haziran’a kadar [email protected] e-posta adresine gonderilmelidir. Yarışma ve başvuru esasları hakkında daha fazla bilgi "Yeşil Yetenekler” internet sitesinden alınabilir. www.greentalents.de
Ekte "Yeşil Yetenekler” hakkında tum ilgili bilgileri iceren broşur bulabilirsiniz.
İrtibat:
Dr. Anne Sperschneider, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı Uluslararası Burosu (BMBF), e-posta: [email protected]

veteknoloji