Apple, iPhone 5C'ye olan zayıf talep nedeniyle uretimini duşuruyor.

Ucuz bir iPhone icin Apple tarafından cıkarılan 5C modeli her ne kadar daha ekonomik olsa da 5S'e satış rakamlarında yetişemiyor.

Apple, iPhone 5C'ye olan zayıf talep nedeniyle uretimini duşuruyor. Apple'ın duşuk maliyetli iki tedarikcisinin dorduncu ceyrekte siparişlerini azaltacağını bildirdiği kaydedildi.
Gectiğimiz ay duşuk-fiyatlı modelini ABD ve Cin dahil olmak uzere 11 ulkede satışa sunan Apple, tuketicilerin daha pahalı olan 5S modeline yonelmesiyle 5C'de istediği başarıyı yakalayamadı.

Dow Jones ajansının ismini acıklamadığı yetkililere dayandırdığı haberine gore, Apple'ın dorduncu ceyrekte 5C uretimini yuzde 20 duşureceği kaydedildi.

CİN URETİMİNİ YARI YARIYA DUŞURECEK

Mac Rumours‘un haberine goe ise, Apple Cin’de paralel ithalat sayesinde daha ucuz fiyatlarla satılan iPhone 5C’ler sebebiyle iPhone 5C’nin uretim adedini 300 binden 150 bine indirecek.

Apple’ın iPhone 5C uretim adedini yarı yarıya indirmesi ise iPhone ureticisinin elinde yeterince iPhone 5C stoğu bulunduğuna işaret ediyor. Cin’deki bu yasal olmayan pazar yuzunden orijinal iPhone 5C’leri satamayan Apple uretim adedini azaltarak oncelikle elindeki stoğu satmaya odaklanmak istiyor.

veteknoloji