Microsoft haftaya salı gunu yani 13 Temmuz'da Windows ve Office icin kritik yamalar cıkartacağını duyurdu.
Haziran ayında gelen kalabalık guncellemelerden sonra oldukca kucuk bir paket olsa da, onarılan guvenlik acıklarından 3 tanesi kritik, bir tanesi de onemli olarak işaretlenmiş durumda. 2 kritik yama Windows'u, diğerleri ise Office'i ilgilendiriyor ve bilgisayarınızda uzaktan kod calıştırılmasını sağlayan acıkları kapatıyor.
Google'dan Tavis Ormandy'nin ortaya cıkarttığı ve detaylarını aktararak ortalığı karıştırdığı Windows XP Yardım ve Destek Merkezi acığı da giderilenler arasında yer alıyor. Windows Server 2003'u de etkileyen acık sadece 2 işletim sistemi surumunu etkilediği icin kolayca giderildi.
Windows XP SP2'ye gelen son yamalar bu pakette yer alacak. Ayrıca Windows 7 ve Windows Server 2008 R2'de yer alan bir hata da gderiliyor. Office yamaları ise Access ve Outlook'u daha guvenli hale getirilecek.
Chip
Bana kalırsa microsoft hala windows xp icin yama cıkartıyorsa , kullanıcıların windows xp'den vazgecmesini istemesin.Windows 7 kullanıyorum ama hala xp icin yama cıkartıyorsa bir tezatlık oluşuyor bas bas Windows 7'ye gecin derken.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows XP SP2'ye son yamalar geliyor!