Deloitte Teknoloji Fast 50, şirketlerin iş potansiyelini artırıyor.

En hızlı buyuyen teknoloji şirketlerini belirleyen Deloitte Teknoloji Fast 50 Turkiye Programı 5. yYılını kutluyor.

Turkiye’nin en hızlı buyuyen teknoloji şirketlerini belirlemeyi hedefleyen Deloitte Teknoloji Fast50 Turkiye 2010 Programı’na başvurular başladı. Turkiye’nin yenilikciliğe yatırım yapan en dinamik şirketlerini buluşturan ve Turk Telekom’un sponsorluğunda gercekleşecek program, yeni iş ve yatırım olanaklarının da kapısını acıyor.
Bu yıl beşinci kez duzenlenen, Turkiye’nin en hızlı buyuyen teknoloji şirketlerinin belirleneceği Deloitte Teknoloji Fast50 Turkiye Programı icin başvuru sureci başladı.
Teknoloji, Medya ve Telekomunikasyon sektorlerininunun yenilikciliğe yatırım yapan en dinamik şirketlerini buluşturan ve Turk Telekom’un sponsorluğunda gercekleşen Deloitte Teknoloji Fast50 2010 Programı, 5 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul W Hotel’ de duzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.
Basın toplantısına Deloitte Turkiye TMT Endustri Lideri ve Kurumsal Risk Hizmetleri Sorumlu Ortağı Oktay Aktolun ve Turkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TUBİSAD) Başkanı Turgut Gursoy katılarak, program hakkında bilgiler verdiler.
Turkiye Bilişim Vakfı (TBV), Turk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), Turkiye Bilişim Derneği (TBD), Bilişim Sanayicileri Derneği (TUBİSAD), Turkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın (TTGV) iş ortakları olarak destek verdikleri program kapsamında, en hızlı buyuyen şirketlere ceşitli kategorilerde oduller verilecek ve Avrupa’nın hızlı buyuyen teknoloji şirketleri ligine dahil olacaklar. Programa katılacak olan firmaların başvuruları resmi olarak 18 Haziran 2010 tarihinde sona erecek.
Deloitte Turkiye Teknoloji, Medya, Telekomunikasyon (TMT) Endustri Lideri Oktay Aktolun, bu yıl aynı zamanda beşinci yılını kutlayacak olan programın, yapıldığı tum ulkelerde kamuoyunun ve iş dunyasının dikkatini yenilikciliğe, Ar-Ge ve teknoloji geliştirmeye cektiğini dile getirdi. Aktolun, “ Bilişim sektorunun sahip olduğu potansiyeli ortaya koyan Deloitte Teknoloji Fast50 Programı, kurumlara ulusal ve uluslararası duzeyde marka bilinirliği sağlamakta, yeni iş imkanları ve işbirlikleri yaratmaktadır ” dedi.
Aktolun, Fast50 Programı’nın, başarılı şirketlerin işlerine net ve olculebilir katkı sağlandığını ifade ederek bu katkılıları şoyle ozetledi: ”Gectiğimiz 5 yıllık donemde Fast50 programında yer alan Turk teknoloji firmaları ilearasında, Fast50 sonrasında nasıl ki iş geliştirdiklerini analiz etmekimleri uzereine yaptığımız araştırma,bir anket, bu firmaların %90’ından fazlasının, hem muşteri sayısında, hem de marka bilinirliğinde artış elde ettiklerini gosteriyor. Bu firmaların yarısına yakını, Fast50 sonrasında halka acılmayı planları arasına almış durumdalar. Yine yarıya yakın bir oran, yurt dışında şube actıklarını belirtiyor. Amerika’nın yanı sıra, Rusya, Dubai gibi dunyanın en rekabetci ortamlarında şube acanlar var.”
Basın toplantısında, son beş yılda yakaladığı %42.4176 buyume oranı ile gecen yılın Teknoloji Fast50 Turkiye ve Fast500 EMEA birincisi Biotekno CEO’su İlhan Oney ile ile Strateji ve Planlamadan Sorumlu Kurucu Ortak Betul Helvacı; 2006 yılında, %6764’luk beş yıllık buyume oranı ile birinci olan Mobilera’dan Yonetim Kurulu Başkanı Ferda Kertmelioğlu konuşmacı olarak Fast50 sonrasında yaşadıkları deneyimleri paylaştılar.

Deloitte Teknoloji Fast50 2010 Turkiye 2010 Programı’nda başarı gosteren firmalar, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bolgesinde duzenlenen Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA’ya aday olma fırsatını elde ederken, Turkiye’de kazandıkları bu başarıyı uluslararası platforma taşıma imkanını bulacaklar.
Oduller
Bu yıl beşincisi duzenlenen programa yapılan başvurular değerlendirilerek belirlenecek en hızlı buyuyen şirketlere ceşitli kategorilerde oduller verilecek ve Avrupa’nın hızlı buyuyen teknoloji şirketleri ligine dahil olacaklar.
18 Haziran’da başvuruların bitmesinin ardından, değerlendirme sonucunda odul alan Fast50 şirketleri Ekim ayında acıklanacak. Dunya capındaki Teknoloji Fast500 EMEA 2010 Programısıralaması da, Kasım ayı icerisinde netleşecek.
Gectiğimiz yıl, Big Stars adıyla başlatılan yeni odul kategorisi bu yıl da devam ediyor. Bbu kategoride, 2009 mali yılı suresince gelirleri 50 milyon Euro ve uzeri olan şirketler son beş yıldaki buyume hızlarına gore kendi aralarında değerlendirilecekler. Big Star firmalarının da kendi geliştirdikleri teknolojilerin gelirlerine buyuk bir katkı yapıyor olması ve Ar-Ge’ye ciddi oranda para ayırmaları gerekiyor.
Turkiye’nin Kkesintisiz olarak uc yıl programda yer alan teknoloji firmaları arasındanrak en hızlı buyuyen şirketi geleneksel hale gelen Turk Telekom Teknoloji olarak Teknoloji Ozel Odulu ile onurlandırılacak.
Ayrıca bir kuruma da, Deloitte Fast50 5. Yıl Ozel Odulu verilecek. Bu odul 5 sene boyunca ilk 50’ye giren firmalar arasında en hızlı buyuyen firmanın olacak.



veteknoloji.com



__________________