8.1 yukseltmesinden once Windows Phone 8 icin son bir guncelleme daha geliyor! Detaylar haberimizde.

[IMG]http://img844.**************/img844/1640/bxw7.jpg[/IMG]

Windows Phone 8 işletim sistemine onumuzdeki haftalarca ucuncu guncelleme GDR3 geliyor. Yeni guncelleme, daha geniş ekranlı telefonları ve 1080p ekran cozunurluğunu de destekleyecek. Microsoft ayrıca bu duyurunun yanında, Windows Phone Preview Programını da duyurdu. Bu program sayesinde Windows uygulama geliştiricileri, GDR3'u erkenden kurup inceleyebilecek ve uzerinde calışma yapabilecekler. Boylece guncellemeler piyasaya cıktığında, mevcut uygulamaların da gerekli yeni surumlerini yayınlamak mumkun olacak.

Microsoft ayrıca, yeni guncelleme sayesinde Qualcomm Snapdragon MSM8974 quad-core işlemcisinin de desteklenen işlemciler arasına girdiğini haber verdi. Boylece ureticiler icin daha fazla uretim opsiyonu oluşacak. Elbette geniş ekran desteği sayesinde de 6 inc ekranlı telefonlarda artık ekranda yan yana 6 kucuk logoyu dizmek mumkun olacak. Windows Phone'da geniş ekran desteği olmadığı icin buyuk ekranlı phablet'ler sanki kucuk ekranlıymış gibi, sadece dort uygulama logosunun yan yana gelmesine izin verebiliyordu.

Ayrıca yeni uygulama sayesinde artık SMS'lere, uyarılara veya farklı bildirimlere kullanıcının sectiği ozel uyarı sesler atanabilecek. Ekran cevrilse bile donmesini engelleyecek bir ekran donme kilidi de yenlikler arasında.Gorme engelliler icin metinlerin okunmasını sağlayan bir ekran okuyucusu da artık işletim sisteminin bir parcası.

Microsoft, onumuzdeki yılın erken doneminde yayınlayacağı Windows 8.1'den onceki bu guncelleme/yama sayesinde Windows Phone 8 sahiplerinin şikayet ettiği pek cok soruna bir cozum getirmiş olacak. Ancak 8.1 ile işletim sisteminin yepyeni bir gorunum kazanması bekleniyor.

KAYNAK