Windows 8 ile calışan "hibrit" PC bombaları birer birer patladı. İşte PC devlerinin yeni canavarları
Biz Windows 8 hakkında cıkan onlarca farklı haberi takip ederken, Asya'nın en buyuk teknoloji fuarlarından bir tanesi olan Computex'de Windows 8 işletim sistemine sahip olan bambaşka cihazlar gozler onune serildi.
Tayvan'da yapılan Computex fuarının bu yıl en cok dikkat ceken yanı bircok buyuk firmanın Windows 8 işletim sistemine sahip olan laptop / tablet karışımı olan ve "hibrit" olarak bilinen cihazlarıyla karşımıza cıkması oldu. Windows'un yakın zamanda piyasada olması beklenen Windows 8 işletim sistemini kullanan cihazlar arasındaysa ilk olarak takılıp cıkarılabilir klavye sistemine sahip olan Asus ve Acer modelleri ilgi odağı olduğu gibi, MSI'ın tablet bilgisayarları da bir o kadar merak uyandırdı.
Hibrit olarak bilinen laptop-tabletlerin en buyuk ozelliği her iki tasarımı da bunyelerinde barındırabilmeleri. Bu sayede istenildiği taktirde dokunmatik ekranları aracılığı ile hızlı bir etkileşim sağlayabildikleri gibi gerekirse geleneksel laptop gibi klavye kullanımı da sağlayabiliyorlar.
Fuarda karşımıza cıkan modellerse iki temel hibrit tasarım uzerinde duruyorlar: Tumleşik klavyeli ve istenildiği taktirde ekranın uzerinde hareket edebilen ya da kayabilen modeller ve de takıp cıkarılabilir klavyeli modeller.
K
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Computex fuarında Windows 8 istilası! [BT]