CES 2012'de sergilenen ve Mobil Dunya Kongresi'nde resmiyet kazanan ASUS'un yeni amiral gemi tableti Transformer Pad Infinity TF700'e ait ilk tanıtım videosu internete sızdı. Uzun zamandır hakkında yeni bir gelişme yaşanmayan cihazın, gectiğimiz yılın sonunda cıkış yapan Transformer Prime modelinde yaşanan sinyal problemlerinden sonra duzenlenmiş ve bazı iyileştirmeler iceren yeni bir versiyon olarak piyasaya surulmesi bekleniyor.

Videoda, Transformer Pad Infinity'nin geliştirici takımında yer alan ASUS tasarımcıları, muhendisleri ve bazı şirket yoneticileri yeni tabletlerini nasıl oluşturduklarını anlatıyor. Bircok teknik detayın paylaşıldığı tanıtım videosu, cihazın kuresel cıkış tarihinin yaklaştığına işaret ediyor olabilir.

16:10 en-boy oranı, 600 nit parlaklık, Corning Gorilla Glass 2 ve Full HD 1920 x 1200 piksel cozunurluklu 10.1 inclik Super IPS+ ekran, 1.6GHz hızında 4+1 cekirdekli NVIDIA Tegra 3 cipset, 8MP 5 katmanlı f/2.2 diyafram aralığına sahip arkadan aydınlatmalı kamera sensoru, 2MP on kamera, 1GB RAM, 32/64GB dahili hafıza, Bluetooth 4.0 ve 25Wh pile sahip olan Infinity, sadece 8.5mm kalınlığında, 586 gram ağırlığında tasarlanmış.

Yeni tabletini olabildiğince hafif hale getirebilmek icin Tayvanlı uretici, Nano Molding adı verilen bir teknolojiye başvurmuş. Bu yontem, cihazın ağırlığını duşuruyor, aynı zamanda daha ince uretilebilmesini ve cok daha sağlam hale gelmesini sağlıyor.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sisteminin yuklu olduğu cihazın Wi-Fi/3G/4G LTE versiyonları mevcut. 4G LTE iletişim teknolojisini destekleyen modelde Qualcomm'un 28nm Krait işlemcilerinin kullanıldığı 1.5GHz hızında cift cekirdekli Snapdragon S4 MSM8260A/MSM8960 yer alacak. Fakat 4G'li Infinity'nin sonbahardan once satışa sunulması beklenmiyor. Son olarak 537 gram ağırlığında, ek pile sahip bir de klavye standının piyasaya suruleceğini ekleyelim.

Temmuz'da Avrupa, Amerika ve Asya kıtalarına sevkiyatın başlayacağı tahmin edilen ASUS Transformer Infinity TF700'e ait tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

K