Microsoft’un gecen salı gunu ilk defa kamuoyuna, Google’ın Android sisteminin kendilerinin patent hakları varlıklarını ihlal ettiğini acıklaması ile
cep telefonu savaşı iyice kızışmaya başladı.
kullanıcının kullanım araclarından onemli işletim sistemlerine kadar olan geniş bir alanı kapsayan patent alma işlemi resmi olarak tamamlanmış teknolojilerini Android şirketinin ihlal ettiğini savunan Microsoft bu konuda ciddi bir tavır aldı. Şirketin genel hukuki danışman vekili Horacio Gutierrez, basına yaptığı bir acıklamada “Microsoft Android’in patent hakkını kendi resmi kalemlerinde kayıt altına alabilme sorunlarını yasal yollara başvurmadan cozmeyi tercih etseler bile, oncelikle Microsoft’un, rakiplerinin dilediği gibi kendi icatları uzerinde tasarruf …
Microsoft’un gecen salı gunu ilk defa kamuoyuna, Google’ın Android sisteminin kendilerinin patent hakları varlıklarını ihlal ettiğini acıklaması ile
cep telefonu savaşı iyice kızışmaya başladı.
kullanıcının kullanım araclarından onemli işletim sistemlerine kadar olan geniş bir alanı kapsayan patent alma işlemi resmi olarak tamamlanmış teknolojilerini Android şirketinin ihlal ettiğini savunan Microsoft bu konuda ciddi bir tavır aldı. Şirketin genel hukuki danışman vekili Horacio Gutierrez, basına yaptığı bir acıklamada “Microsoft Android’in patent hakkını kendi resmi kalemlerinde kayıt altına alabilme sorunlarını yasal yollara başvurmadan cozmeyi tercih etseler bile, oncelikle Microsoft’un, rakiplerinin dilediği gibi kendi icatları uzerinde tasarruf hakkı olmadığından emin olma sorumluluğu olduğunu acıkladı”. Google’ın Android işletim sistemi’ni calıştıran ve Microsoft tarafından patenti alınmış telefon teknolojileri’ni Taiwan telekom şirketine kullanma hakkı veren yeni bir patent anlaşması Microsoft ve Taiwan merkezli HTC firmaları arasında imzalanırken Gutierrez’den bu acıklama geldi. Microsoft ayrıca diğer telefon kuruluşları ile bu konuda goruşmeler halinde olduklarını bildirdi.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Microsoft , Google’ın android telefonu uzerinde patent hakkı iddia ediyor.