Microsoft'un Windows 8.1'i sadece PC'lere gelmedi! İşte cok farklı bir Windows 8.1 daha...

[IMG]http://img854.**************/img854/7973/9u3c.jpg[/IMG]

Windows 8.1 guncellemesi cıktı ama artcıları devam ediyor. Şimdi de sıra endustriyel makineler icin gereken işletim sisteminde. Evlerimizde, ofislerimizde kullandığımız PC'lerin yanında, gunluk yaşamın bir parcası olan, sokakta, bankalarda, otobus terminallerinde, alışveriş merkezlerinde karşımıza cıkan bilgisayarlar da aslında işletim sistemine ihtiyac duyuyor ve Microsoft o donanımlar icin de işletim sistemi uretiyor.

Windows 8.1'in, ATM'ler, kiosklar, satış noktası terminalleri gibi ticari donanımlar icin hazırlanmış olan Windows Embeded 8.1 Industry versiyonu da piyasaya cıktı.

Yeni işletim sistemi, soz konusu donanımlar icin daha kolay "uygulama" geliştirmeyi mumkun kılıyor. Boylece alışveriş merkezlerindeki AVM'lerde cok daha farklı, daha renkli, daha ilgi cekici uygulamalar gormek mumkun olacak. İşletim sistemi ayrıca barkod okumak gibi ozellikleri de destekleyecek. İnternetten satın aldığınız biletin barkodunu telefonunuza mesaj olarak yollatıp, havalimanına ulaştığınızda bu barkodu kioska okutarak check-in işlemlerinizi hızla yapabildiğinizi duşunun... Yeni işletim sistemi, bu tur alanlarda kullanıcılara ve işletmelere daha buyuk kolaylıklar sağlayacak.

KAYNAK