Firefox cephesinde değişim ruzgarları esiyor: İşte Mozilla'da yaşanan buyuk değişim...

John Lilly, Mozilla'yı tamamen terk etmiyor.

Mozilla 'nın CEO'su John Lilly gorevini bırakmaya hazırlanıyor. Acık kaynak kodlu yazılımdaki yerini bırakmak isteyen Lilly, Greylock Partners'a yatırımcı ortak olarak katılacak. Greylock Partners girişimcilere ve iş adamlarına şirketleri icin yatırım yapan ve risk alan bir firma.

Lilly, blog yazısında konudan şu şekilde bahsediyor; " Girişim yatırımcılığı uzun zamandır yapmak istediğim bir şey. Hayatımda bircok kez en baştan başlayarak bir şeyleri başardım, bundan on yıl once bir kulucka makinesi yapmak da bunlara dahil. Orada muhteşem bir takıma katılacağım icin heyecanlıyım. Greylock, guclu bir şekilde girişimcilere yonelik bir firma ve bu da benim işletmeci yeteneğime cok uyuyor ."

Mozilla'dan tamamen ayrılmayacak olan Lilly burada yonetim heyetinde de gorev yapacak. Tum Mozilla calışanlarına gonderdiği e-posta ile gideceğini doğrulayan John Lilly, birkac ay yeni bir CEO secilene kadar gorevinin başında kalacağını da soyledi.

CHIP Online