OCZ'den super hızlı Z-Drive SSD
Dunyanın En Hızlı İşletim Sistemi Yuklenebilir SSD'si OCZ Z-Drive Turkiye'de!

Unlu bellek ureticisi OCZ, super hızlı Z-Drive PCI Express SSD kartını daha da geliştirerek, m84'u yarattı. 512 GB modeli 800 MB/s okuma ve 750 MB/s gibi inanılmaz hızlara ulaşan Z-Drive m84 işletim sistemi yuklenebilir (bootable) olmasıyla eski surumden bir adım one cıkıyor. Yeni OCZ Z-Drive m84'un 512 GB kapasiteli modeli Akortek Bilişim tarafındanTurkiye'de sunuluyor.
OCZ Z-Drive m84 tek bir amaca yonelik tasarlanmıştır: Maksimum Hız! PCI Express teknolojisinin sunduğu sınırsız bant genişliğinden faydalanan OCZ Z-Drive m84 1 GB/s'ye (1000 MB/s) yaklaşan veri aktarım hızıyla dunyanın gelmiş gecmiş en hızlı SSD'sidir. Ayrıca maksimum 1TB depolama kapasitesi seceneğiyle de arşivleme konusunda sabit disklere olan ihtiyacı en aza indirir.
Z-Drive m84 ile oyunlarda, bilgisayar destekli tasarım uygulamalarında, grafik/video editleme yazılımlarında ve sunucularda muazzam bir performans artışı yakalamayı sağlar.
SATA II darboğazını PCI Express ile aşıyor

SATA II arayuzlu depolama aygıtları icin 300 MB/s hız sınırı mevcuttur ve gunumuzde hızları bu sınıra cok yaklaşan super hızlı SSD'ler icin artık darboğaz teşkil etmektedir. Dunyanın en buyuk bellek ureticilerinden OCZ kullanıcıların SSD teknolojisinin getirdiği muhteşem hızdan faydalanabilmeleri icin PCI Express arayuzunu kullanan bir SSD dizayn etti.
Tek bir PCI Express 2.0 hattı* saniyede maksimum 500 MB veri aktarabilme yeteneğine sahiptir. Tam 8 adet PCI Express hattını bunyesinde barındıran Z-Drive m84 SSD kartı devasa 4000 MB/s bant genişliği ile tum sınırlandırmalardan muaftır. Z-Drive'ın hızının sırrı sadece PCI Express arayuzuyle kısıtlı değildir. İcinde başlı başına bir RAID kontrolcusu bulunan Z-Drive m84, performansı katlayan RAID 0 yapılandırmasıyla bir araya getirilmiş MLC tipi NAND Flaş yongalardan meydana gelmektedir. Bu benzersiz teknolojilerin bir araya getirilmesiyle Z-Drive m84 512 GB'ın okuma hızı tam 800 MB/s ve yazma hızı da 750 MB/s'ye erişmektedir. Z-Drive'ın sunduğu performans o kadar yuksektir ki sisteminizde yuksek kapasiteli RAM kullanma ihtiyacınızı dahi onemli olcude azaltır!
Boot edilebiliyor!

İlk PCI Express SSD kartların RAID kontrolculeri bootable (başlatılabilir) olmadığından dolayı işletim sistemi yuklenemiyor ve bu ultra hızlı SSD'lerin performansından tam olarak faydalanılamıyordu. OCZ Z-Drive m84 ile bu sorun tarihe karıştı. PCI Express SSD diskinize sanki SATA arayuzuyle bağlı bir disk gibi işletim sistemi yukleyebilirsiniz. OCZ Z-Drive m84 ile işletim sisteminiz bilgisayarınızın power duğmesine bastıktan itibaren sadece birkac saniye icinde kullanıma hale gelir ve servisler neredeyse anlık olarak acılırlar.
Teknik Ozellikler
• Kapasite: 512GB
• Okuma Hızı: 800MB/sn
• Yazma Hızı: 750MB/sn (max.), 500 MB/sn (surekli)
• Erişim Suresi: < 0.1ms
• 256 MB Onbellek
• RAID Kontrolcusu
• PCI Express Arayuzuyle Uyumlu (x8 tipi)
• Ağırlık: 500g
• Ortalama Omur (MTBF): 1 milyon saat
• Urun Kodu: OCZSSD2-ZDM84512G
CHIP
Paylaşımcıya Destek Timi [ PDT ]