Android 4.4 KitKat ile gelen en buyuk değişikliklerden bir tanesi makul fiyatlı akıllı telefonlarda performans artışı olacak. Google’ın daha KitKat’ı tanıtmadan once dikkat cektiği bu onemli gelişme sayesinde akıllı telefonları herkes icin erişilebilir hÂle getiren bir platformun kurulması aşamasında onemli bir adım atılmış olacak.

Android’in daha yeni surumleri duşuk profilli teknik ozelliklere sahip veya eski cihazlara ulaşmakta sorun yaşıyor, ancak Google KitKat’ın bunu değiştireceğini soyluyor. KitKat ile Android’in kullandığı bellek miktarını azaltan şirket boylelikle işletim sisteminin ucuz cihazlarda da calışmasının onunu acıyor.

Ayrıca gereksiz arkaplan servislerini kaldırmak ve bellek tuketimini azaltmak da odak noktaları arasında bulunuyordu. Aralarında Chrome ve YouTube’un da bulunduğu Google uygulama ve servislerinin bellek erişiminin azaltılmasına da yoğunlaşılıyor.

Google’ın soylediğine gore bellek, ya da daha sık bilinen adıyla RAM telefonun en pahalı parcalarından bir tanesi ve Android bundan boyle 512 MB RAM barındıran cihazlarda rahatlıkla calışabilecek. Boylelikle Android 4.4′teki en son yenilikler bir milyar mustakbel akıllı telefon kullanıcısına da sunulacak.

Google’ın Android işletim sistemi surumleri dağılımına bakıldığında Gingerbread gibi surumlerin pazardaki Android cihazlarının yuzde 30′luk kısmında yer aldığı goruluyor. Google hangi ucuz akıllı telefonların KitKat’a yukseltileceğini acıklamadı, bu konuda bilgi verme işini ureticilere bıraktı.

Ancak kendi tarafında Galaxy Nexus’un KitKat’a guncellenmeyeceğini acıkladı. İki yıl once cıkan Galaxy Nexus’un 18 aylık guncelleme penceresinin dışında kaldığını dile getirdi. Google ve ureticiler gecmişte 18 aylık guncelleme garantisi uzerinde anlaşmışlardı.

Android 4.4 KitKat yeniden tasarlanan bir uygulama başlatıcısı, yenilenen Hangouts uygulaması, Google Now guncellemeleri, daha hızlı işleyen coklu gorev yonetimi ve Telefon uygulamasında yapılan değişikliklerle cıkıyor.

Kaynak : http://www.teknoblog.com/galaxy-nexu...celleme-65605