Microsoft yeni işletim sistemi Windows 8'i Ekim ayı icerisinde lanse etmeyi planlıyor. Onizleme Surumu kısa bir sure once genel kullanıma sunulan Windows 8, Redmond merkezli yazılım devinin Windows 95'den bu yana geliştirmiş olduğu en radikal platform olarak gosteriliyor.
Cok sayıda onemli yenilik ve guncelleme ile birlikte gelecek Winows 8 aynı zamanda Microsoft'un, şimdiye kadar ki masaustu işletim sistemleri arasında ARM desteği sunan ilk cozumu olacak. Hali hazırda Windows Phone ile mobilde ARM desteğine sahip olan şirket, Windows RT adını verdiği Windows 8 turevi ile ARM'ı masaustune taşıyacak.
Windows 8 işletim sistemi icin Microsoft ve ucuncu parti yazılım firmaları kadar donanım ureticilerinin de yoğun mesaisi suruyor. Windows 8'e yonelik yeni surucu guncellemeleri uzerinde duran ureticiler aynı zamanda sertifikasyon surecini de gecmeye calışıyorlar.
Ust seviye anakart modelleriyle son donemde sık sık gundeme gelen ve bir sure once Cizgi Elektronik vasıtasıyla ulkemiz pazarına da adım atan ASRock, Windows 8 sertifikası alan ilk anakart ureticisi oldu. İddialı rakiplerini geride bırakan firma, bu sertifikayı H61 cipsetli giriş seviyesi bir anakart modeli ile alırken, zaman icerisinde tum modellerinin bu surece adapte olması bekleniyor.
Aldığı sertifika ile guncel urun gamındaki anakartların, Windows 8 işletim sistemine hazır olacağı mesajını veren ASRock, diğer taraftan yeni anakart calışmalarını da surduruyor. Şirketin yakın gelecekte hız aşırtmacılar ve profesyoneller icin geliştirdiği Z77-OC Formula modelini piyasaya surerek ust segmentte iddiasını arttırması bekleniyor.
K