Bu donanım devine cok kızan Linux'un yaratıcısı, Nvidia icin oyle şeyler soyledi ki...

İşletim sistemi denildiği zaman aklımıza artık direkt olarak Android ve iOS geliyor. Fakat uzun yıllardır bizlerle olan ve bu piyasada buyuk işler yapan Linux ve benzeri sistemler de bulunuyor.

Yavaş yavaş arka planda kalmaya başlayan Linux'un yaratıcısı Linus Torvalds, gectiğimiz gunlerde katıldığı Finlandiya'nın Aalto Universitesinde teknoloji piyasası ve rekabet hakkında uzun bir konuşma yaptı. Bilindiği uzere NVIDIA, Linux işletim sistemi icin yakın bir zamana kadar Optimus desteği vermiyordu ve bu durum oyle gorunuyor ki Linux'un yaratıcısını bir hayli sinirlendirmiş.

Kalabalık arasından NVIDIA cip setine sahip Linux işletim sistemiyle calışan bilgisayarında Optimus desteği olmadığını ve bunun ancak birkac yıl sonra sağlandığını soyleyen bayan oğrencilerden birisinin sorusu uzerine Torvalds, aniden cekim yapan kameralara dondu, orta parmağını gosterdi ve NVIDIA icin ağza alınmayacak kufurler sarf etti. Sozlerine "Calıştığımız firmalar arasındaki en kotusu" şeklinde devam eden Torvalds, NVIDIA'nın Tegra cip setini Android akıllı telefonlar ve tabletler icin uretmeye başlamasından beri, Linux'e olan yaklaşımının garipleştiğine değindi. Tum bu sozlerinin arasında Android işletim sisteminin Linux sayesinde bu gunlere geldiğini de bir kez daha hatırlattı.

Son olarak NVIDIA'nın bu tutumunu değiştirmeyeceğinin farkında olduklarına değinen Torvalds, "Konu hakkında hicbir şey yapamayız; hayatın gercekleri." diyerek konuşmasını başka bir başlık altında devam ettirdi.

K