Dunyanın en zengin insanlarından biri olarak gosterilen Bill Gates'in Apple'ın kurucusu Steve Jobs'la olan rekabetini bilmeyen yoktur.
Teknoloji devriminin en onemli urunleri bile neredeyse bu rekabetin urunu. Modern dunyamızın inşasında bu iki ismin rekabeti olmamış olsaydı cok farklı bir dunyada yaşıyor olabilirdik. Bu rekabet ki ortaya masaustu bilgisayarları, yenilikci işletim sistemlerini, mobil cihazları, tablet bilgisayarları ortaya cıkardı.
Ve bu surecte cıkan her yeni urun ise satranc misali karşı tarafı mat etmek adına lanse edildi. Ortaya cıkan her yeni urun ozel sunumlarla dunyaya pazarlandı. Ve Steve Jobs bu işin onculuğunu yaptı.
Bill Gates ise Steve Jobs'un gerisinde kalmamak adına bu sunumlara ozen gosterdi.
BUYUK TALİHSİZLİK
Ancak 1998 yılında yaşanan talihsizlik bir internet efsanesine donuştu. Gates'in, Windows 98 işletim sistemini tanıttığı sırada mavi hata ekranının gorunmesi bilişim dunyasında hala konuşulan buyuk bir talihsizlik olarak anıldı ve Microsoft tarihinin en kotu gunlerinden birisi olarak gosterildi.
Bu talihsizliğin hafızalarda yeri tazeyken 2012 yılında Microsoft'un Tablet bilgisayar piyasasına girmesi bilişim dunyasını heyecanlandırmıştı.
MİCROSOFT'A TABLET ŞOKU
Microsoft, bilişim ve teknoloji dunyasının merakla beklenen urunlerinden 'Surface' adını verdiği cihazı ile tablet PC piyasasına girdi.
Microsoft şirket yetkilisinin tablet bilgisayarın tanıtımını yaptığı sırada yaşadığı kriz ise şaşkınlık yarattı.
Urunu tanıtırken, “Bakın yavaşca dokunarak ekranda gezinebiliyorum” dediği sırada akıllı tabletin parmağını bir turlu algılamaması Ballmer’a soğuk terler dokturdu. Hicbir şey olmamış gibi sunumuna devam eden yetkilinin imdadına yeni bir tablet bilgisayar yetişti.
Video icin Buraya tıklayın.
Kaynak