Windows 7'nin kucuk kardeşi hakkında ortaya cıkan yeni detaylar sizi de heyecanlandıracak...

Microsoft calışanları uzerlerinde marka ve model ismi yazmayan , işaretsiz siyah cep telefonlarıyla gorulebiliyorlar. Bu cep telefonları, Windows Phone 7 kullanan prototipler.

Henuz cebini kaybeden bir Microsoft calışanı olmadı ama yeni işletim sistemi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

XDA-Developers'dan programcılar henuz acıklanmayan bir HTC akıllı cep telefonunun ROM imajını hacklemeyi başardılar. Mondrian kod isimli cebin Windows Phone 7 kullandığını gorduler ve donanıma dair ilginc bilgiler ortaya koydular...

Etkileyici donanım, etkileyici yazılım

ROM'dan elde edilen bilgiler Mondrian'ın 4.3 inc geniş ekrana sahip bir cep telefonu olacağını ortaya koyuyor.

480'e 800 ekran cozunurluğunun yaında Qualcomm'un Snapdragon işlemcisi dikkat cekiyor. Ust sınıf akıllı cep telefonlarında yaygın olarak kullanılan bu işlemcinin normal hızı 1 GHz. Ancak bu yeni cepte daha hızlı olan 1.3 GHz ya da 1.5 GHz modelin kullanılabileceği aktarılıyor.

İşletim sisteminin kendisine gelince, ozellikle Facebook entegrasyonunun etkileyici olduğu aktarılıyor. Arkadaşların durumlarının otomatik guncellenmesi, durum detaylarının cep telefonu numaralarının, adreslerin yanında gosterilmesi gibi ince detaylar kullanıcıların hoşuna gidecektir.

Dahası yazılım akıllı bir şekilde adresleri tanıyıp tıklanabilir bağlantılar oluşturuyor. Tek tık ile adresleri haritada gormek ve daha fazlası cok kolay olacak...

Windows Phone ve Internet Explorer

Microsoft calışanları yeni işletim sistemini geliştirmeye devam ediyorlar. Elbette bu surecin onemli parcalarından birisi de mobil internet tarayıcı oluyor.

Microsoft'un yeni ve guncel HTML/CSS derleyici ve render edici motoru Trident kullanılacak. Trident 3.1'in motoru Internet Explorer 7 ile aynı ama JavaScript performansı IE8'den alınanlarla geliştirilmiş. Uzerine bir miktar da CSS geliştirmesi yapılmış.

Bu tarayıcının işletim sisteminden ayrı olarak guncellenebileceği aktarılan detaylara arasında yer alıyor.

CHIP Online