Dijital urun pazarında onemli oranda pazar payı ile Avrupa'nın en buyuk ureticisi olan Vestel Rusya'da likit kristal ekranlı (LCD) televizyon uretimine başladı.

Rusya'nın Vladimir Bolgesi Aleksandrov şehrinde bulunan Vestel fabrikası LCD teknolojili televizyon uretimine torenle başladı. Yılda 400 bin adet televizyon kapasitesi ile uretime başlayan fabrika, uc yıl icinde uretimini 750 bin adede cıkaracak. Rusya'da şimdiye kadar 100 milyon dolara yakın yatırımda bulunan Turk şirket, LCD televizyonlarının uretimi icin de yaklaşık 15 milyon dolar ek yatırım hedefliyor. Ayrıca yerel uretimin sunduğu avantajlar sayesinde daha ucuz fiyata urun sunarak, Rusya piyasasında payını artırmayı hedefliyor.
LCD televizyon uretiminin ilk bandının acılışı icin Aleksandrov Vestel fabrikasına gelen Vestel Yonetim Kurulu Uyesi Enis Turan Erdoğan, Rusya pazarına guvenlerinin devam ettiğini, beyaz eşya yatırımlarına LCD televizyon uretiminin de eklenmesinin bunun bir gostergesi olduğunu soyledi. Erdoğan, "Uc yıl icinde televizyon uretiminde kapasiteyi 750 bine kadar ulaştırmayı plalıyoruz. Rusya'da LCD, LED, 3D gibi teknolojinin son urunu olan televizyonları en modern ve en guzel modellerle ureteceğiz. Urun ceşitliliği ile birlikte Rusya'da her eve girmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
Rusya pazarının ekonomik krize rağmen guclu ve ayakta kalmayı başardığını kaydeden Erdoğan, "Rusya, buyuk bir pazar. Beklentilerimiz buyuk. Biz yedi yıldan beri buradayız. Ciddi yatırımlarımız var. Vestel olarak onumuzdeki yıllarda ilk hedeflimiz tum urun gruplarında yuzde onluk paya sahip olmak. Bu hedefe cok kısa surede ulaşacağımıza inanıyoruz." dedi.
Rakiplerin karşısında en onemli avantajlarının yerel uretim yapmaları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Yerel uretim yaptığımız icin, hem lojistik acısından, hem maliyetler acısından daha rekabetci olabileceğimizi ve rakiblerimize gore avantaj oluşturduğumuzu duşunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Vestel'in Rusya piyasasında yedi yıldan beri bulunduğunu anlatan Vestel CIS Genel Muduru Ali Tunc Can da kendilerinden once bu piyasaya gelen rakiplerine karşı ozellikle LCD urunun eklenmesiyle onemli olcude fark atacaklarını dile getirdi. Tunc "Urunlerimizin kalitesi, rekabetci fiyatlarımız Rusya'da cok buyuk muşteri kitlesi buldu. Belki ilk zamanlar hic tanınmıyorduk, ancak yedi yıl icinde gercekleştirdiğimiz tanıtım ve reklam calışmalar sayesinde daha da benimsenmeye başladık. Yatırımlarımız arttıkca daha başarılı olacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.
Aleksandrov şehrinde 2006 yılında buzdolabı ve camaşır makinesi uretimine başlatan Vestel, bugun itibariyle camaşır makinesinde uretim kapasitesi 600 bin, buzdolabında ise 550 bine cıkardı. Rusya piyasasında onemli bir konum edinen elktoronik şirketi, uretim ceşidini LCD televizyonlarla genişletti. İlk aşamada farklı uc tasarımda ekran genişliği 16'dan 32 ince kadar televizyon uretimi başlatan fabrika, 2010'un sonuna kadar 37 ile 42 inclik televizyon uretimi de yapacak.