Sivil Havacılık Genel Muduru Bilal Ekşi, yolcuların havayolu seyahatlerinde internet kullanımına ilişkin sektorle toplantı yapıp gerekli proseduru oluşturacaklarını belirterek, sonrasında isteyene ucaklarda data transferi kullanımı konusunda izin vereceklerini bildirdi.
Ekşi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun, ucaklarda 3G ve 4G teknolojisine izin verdiğini, havayollarının ilgili proseduru geliştirmesi kaydıyla bu teknolojilerin kullanılmasında bir sakınca gormediğini ifade etti.
AB Komisyonu'nun konuşmaya değil sadece data transferine izin verdiğinin altını cizen Ekşi, şoyle konuştu:

"Tabii ki konu havayolu şirketlerinin inisiyatifine bağlı. Bir havayolu 'Ben bu proseduru geliştirdim ve kullanılmasına izin veriyorum' diyebilir, ancak izin telefonla konuşmaya değil, data transferine verildi. Bunu ilk olarak Federal Havacılık Kurulu (FAA) başlatmıştı. Şimdi AB de buna izin verdi. Biz de sektorle toplantı yapıp prosedur oluşturacağız ve sonrasında isteyene data kullanımı konusunda izin vereceğiz."
Ekşi, Turkiye'de ucaklarda baz istasyonu kurularak cep telefonuyla konuşmaya izin verilip verilmeyeceğine ilişkin soru uzerine, "Telefonla konuşmaya bircok yolcu karşı cıkıyor. Genellikle havayolu seyahatinde daha sakin bir yolculuk isteniyor. Kimse etrafında insanların surekli konuşmasını istemez. Dolayısıyla telefonla konuşmaya izin verileceğini duşunmuyoruz" dedi.
ve teknoloji