Biraz bakındımda foruma herkes lisesini şikayet ediyor dinleyin..
Arkadaşlar size kendi hayatımın kısa bir bolumunu anlatcam ders cıkartın
8. sınıfta knight bağımlısıydım dershane felan yoktu cocukluktan beri beraber takıldığım insanlar kardeşim dediklerim anadolu lisesini kazanıp gitmişti ben ise
Anadolu Teknik lisesini kazanabilmiştim ancak.

Sınıfımda kız yoktu , okulum kavga kaynıyordu.Perşembe kurtlar vadisini izleyen Cuma kavga cıkartırdı.

ben cokmu farklıydım, ?
-hayır
lisede cok sağlam bir tayfamız vardı 7 kişi takılırdık ama abartmıyorum şu kadarını diyim 1 saat bile ayrı gecirmezdik tuvalete bile beraber gittiğimiz olurdu.
Hicbirimizin sevgilisi olmazdı olana trip atardık yapmacık hareketler yoktu , satışlar yoktu.
sigaram yoktu alkolde tadına bakmıştım sadece.
sigaraya başladım , oğle aralarında alkol icip sınava girdiğimiz oldu , ve icmediğim birşey kalmadı.
hoca isteyen cıkabilir diyince cıkardık konu , ders farketmezdi
hayatımızın felsefesi şuydu ' takıl , ama duşme '
herşeyi yaptım ama zararınıda karınıda biliyordum ve takıldığım insanları donuna kadar tanıyodum
kızılayda 50-60 kişinin karıştığı kavgalara girip cıktık.
giyinmeyi oğrendik , ortamı oğrendik kardeşliği oğrendik.
sonra yıllar gecti eski ilkokul arkadaşlarımla buluştum hani şu anadolu lisesini kazanıp cool takılmaya calışan insanlar.hepsi imrentiyle bakıyodu bana.hepsinde bir korku vardı. kavga bilmezlerdi .
takımlı biri gozunun icine bakınca arkadaşlarımın gozu yaşarırdı korkudan ama arkalarında konuşurlardı
-kıro ya bak diye.

binlerce erkekle okuyunca erkekliğin kitabını yazıyosun sabah takımlarla kahveye gidip akşam mıknatıs kupelerle barlara gidiyosun
herşeyi tatmıştık legal illagal , olması gerekende oldu olmaması gerekende oldu ama herşey bir tecrube bıraktı.
son sınıfa geldik dershane felan herkesin bir mantiası oldu
gelelim bana
2 paket sigara icer olmuştum , ickiyi bulduğum yerde icerdim ve soylemediğim şeyler.. , aşık olmuştum kopekler gibi gozum o kızdan başkasını gormuyodu .
bir yandanda hazırlanmaya calışıyorduk , uğraşıyoduk
sınıfımız yazılarla dolmuştu duvarları yazılarla doldurmuştuk
en beğendimi soyluyorum size ' ya umutlar biterse ? '
işte bizim umutlarımız bitmedi , hayallerimiz tukenmedi
sabahlara kadar sevdiğim kızı duşunduğum olurdu .
ama bana oyle bir koyduki o aşk acısı.
artık aşk bitmişti icimde hırstan başka birşey yoktu aynı cumleyi tekrarlayıp duruyodum
' birgun o kızın karşısına muhendis olarak cıkacam ' diyordum
ve noldu diceksiniz Gazi universitesi muhendislik fakultesindeyim şuan sakın liseniz kotu diye pes etmeyin bırakmayın peşini.
4 yılda neler kazandım neler kaybettim bilmiyorum
dayak yiyip gozumu acamadığımda oldu , 5-6 kişinin beni gorup yolunu değiştirdiğide oldu.
orta okulda sigara icenlere sovduğumde oldu , son sınıfta 2 paket ictiğimde.
gercek aşkın bittiğini duşunup kimseyle cıkmadığımda oldu , deliler gibi aşıkta oldum.
yaşanan herşey mazide kaldı ufkumu actı ve bunların hepsini kıro , magandalarla dolu liseme borcluyum ve kardeşlerime .
Dediğim gibi kazandığım tek şey belkide Gazi universitesi inşaat muhendisliği , kardeşlik ve tecrubedir kaybettiklerimi bilmiyorum ama hicbirşey icin pişman değilim..
Bakın tum arkadaşlarım anadolu lisesini kazanmışken ben and teknik lisesini kazandım ve sonucta kaybettim değilmi ?
*- Hayır !
onlar sadece avantaj elde ettiler ama onuda kullanamadılar şimdi coğu kaldı , coğu seneye bıraktı , kardeşim diyebilcekleri kimseleri yok yanında.
ben ise şimdi onlara gore avantaj sağladım ilerde ne olur onu kimse bilemez ama benim bir telefonum ile yanımda olacak 10larca kardeşim var , tecrubelerim var .
Arkadaşlar sizi oldurmeyen yara guclendirir demicem o da yaralar bırakır ama size bir ornek vereyim.
Bir kavgada bıcak yersiniz , acısı hicbirşeye benzemez. Hastahneye gidersiniz pansuman yaparlar acısı hicbirşeye benzemez , yara kapancak gibi olur kaşıntıdan kıvranırsınız , dikişlerinizi alırlar acısı hicbirşeye benzemez ve aradan aylar yıllar gecer.
Artık acı hissetmezsiniz ama oraya her baktıkca yara izini gorursunuz o acıları tekrar hatırlarsınız ve o izle bir omur yaşarsınız.
ama bir kazancınız vardır artık her bıcağın onune atlamazsınız ne olduğunu yaşayarak oğrenirsiniz ve birdaha bıcaklanmazsın.
hayatınızda boyle olsun
anadolu lisesini kaybedersiniz , her aklınıza geldiğinizde iciniz acır , kafanızı duvardan duvara vurursunuz ama onunuzde bir sınav daha vardır kaybettiğinizde neler olcağını cok iyi bilirsiniz ama bunu anadolu lisesindeki adam bilmez. soyleyin şimdi avantaj kimin elinde

********kimi arkadaşlar inanmamış buyrun bunlarda kanıtlarım arkadaşlar.isteyen ulaşsın bana anlattığım herşeyi kanıtlarım.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen hyper1715
Biraz doğru yonleri var arkadaşın soylediğinin

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen djyusuf12
Haklı! 9 ayda olacak işse lise 1 ler neden yırtınıyor?

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen zamustili
Sen 3 sene derslere girme hic alakan olmasın hic calışma, lise 4 ' e kadar sınıfta kalmadan gel. Sonra 9 ay calışıp Gazi Universitesi' ni kazan..
He he, diye bir laf vardır..