Artık kırmadan ve tampon kullanmadan başarılı burun ameliyatları gercekleştirmek mumkun
Estetik plastik cerrahi uzmanı Dr. Yakup Avşar, tasarladığı tıbbi aletlerle kırmadan ve tampon kullanmadan başarılı burun ameliyatları gercekleştirmeyi başardı.
Levent'teki bir klinikte uluslararası hizmet veren Uzm. Dr. Avşar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, burun ameliyatlarından olumlu sonuc almanın her zaman mumkun olmadığını, ameliyat sonrasında ise burunda revizyon ve cokme gibi sıkıntıların yaşandığını soyledi.
Klasik burun ameliyatlarında doktorun keskiyi, hemşirenin ise cekici tuttuğunu bunun da kontrolu imkansızlaştırdığını ifade eden Avşar, klasik ameliyatlarda kırılan burna tampon uygulandığını, burnun iyileşme suresinin cok uzun surduğunu, ameliyatın ardından da yuzde şiş ve morluklar oluştuğunu kaydetti.
Yaklaşık 5 yıl once cekic ve keski kullanılan ameliyatlarla ilgili yapılabilecekler uzerinde duşunduğu donemde, bir fuardan diş hekimlerinin kullandığı mikro motorlu cihazlar aldığını kaydeden Uzm. Dr. Avşar, sozlerini şoyle surdurdu:
''Bu cihazlar icin ozel başlıklar tasarladım ve burun ameliyatı yapmaya başladım. Sonuclar iyi olunca başlıkları geliştirerek bugun sıfır hataya yakın ameliyatlar yapar duruma geldim. Burun ameliyatlarında mikro kesme ve torpuleme yontemini ilk kullanan benim. Mikro motorlu cihazlara 12 adet başlık tasarladım. Bunlar tamamen Yakup Avşar urunleridir. Doku hasarı oluşturmadan işlem yapan cok ince ve hassas başlıklar. Bunların, İsvicre'de dunyanın en buyuk firmasında seri uretimi yapılacak. Prototiplerini bu ay getirecekler ve ben onay verdikten sonra tasarladığım başlıkların seri uretimi yapılacak.''
-GORUNTULU BURUN AMELİYATI-
Burun estetiği kazalarının ''kesme ve torpuleme yontemi'' ile tarihe karışacağını belirten Avşar, ameliyatlarda video endoskopi yontemini kullandıklarını, operasyonu gordukleri icin de hata oranının sıfıra yakın olduğunu soyledi.
Uzm. Dr. Avşar, endoskopik video sistemiyle ameliyatlarda milimetrik hareket edildiğini ve işin şansa bırakılmadığını vurguladı.
Cekic ve keski ile burnun kırıldığı ameliyatlarda kemiğin fazla alınabildiğini, daha sonra ise asimetrik duzeltmelerin imkansız olduğunu dile getiren Avşar, mikro kesme ve torpuleme yontemi ile artık cok hassas duzeltmelerin bile yapılabildiğini vurguladı.
Eskiden tamamen eğri burunları ameliyat ederken garanti veremediklerine de işaret eden Avşar, bugun ise hastalarla konuşarak garanti verdiklerini, ameliyat sırasında ise istedikleri dokuyu arzu ettikleri şekilde aldıklarını kaydetti.
Avşar, ayrıca ameliyat sırasında burnun ici soğutulduğu icin şişme olmadığını, bunun da ameliyat sonrasında kontrol icin cok onemli olduğunu ifade etti.
Soz konusu sistemle hastanın burnunun kırılmadığına dikkati ceken Avşar, ''Bu sistemle ameliyat olan kişi bir hafta sonra işe başlayabiliyor. Burna tampon uygulanmıyor. Ayrıca goz altlarında morluklar oluşmuyor'' dedi.
-TURK DOKTOR, DUNYAYA EĞİTİM VERECEK-
Gecen yıldan bu yana cok sayıda uluslararası tıp kongresine katılarak, kullandığı sistemi anlattığını belirten Uzm. Dr. Avşar, şoyle devam etti:
''Amerika'da, Barceleno'da ve Almanya'da duzenlenen uluslarası tıp kongrelerinde sunumlar yaptım. Daha 2 gun once Hamburg'taki tıp kongresinde kullandığım yontemle yaptığım ameliyatlar hakkında sunum yaptım. Kongrelerin hepsinde, sistem kabul gordu. Onumuzdeki donemde Yunanistan, Hindistan ve Japonya'da sunumlar yapacağım. Ayrıca uyguladığım sistem, bu sene uluslararası saygınlığı olan 2 dergide yayımlandı. Dunyanın en onemli plastik cerrahi dergisi olan 'Journal of Plastic and Reconstructive Surgery'nin Ağustos sayısında yayımlanan makalede sistemle ilgili yayımlanan makalelerde (yaratıcı bir teknik), yine dunyanın en saygın estetik cerrahi dergilerinden Aesthetic Surgery Journal'in Ocak sayısında (burun estetiğinde devrim) yorumları yapıldı.''
Ceşitli ulkelerden cerrahların Turkiye'ye gelerek sistem hakkında kendisinden eğitim almak istediklerini, gelecek donemde bazı eğitim programları duzenlemek istediğini ifade eden Avşar, ''Gelecekte burun cerrahisi konusunda ultra modern yontemler dunyaya Turkiye'den yayılacak'' dedi.
Avşar, kullandığı yontemin bir devrim olduğunu, ancak sistemin oturması icin zamana ihtiyac duyulduğunu sozlerine ekledi.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Burun estetiği tarihe karışacak