Facebook kullanıcıları 32 milyon, Twitter kullanıcıları ise 9,6 milyona ulaştı.
ABD’de yapılan bir araştırmaya gore bekar kadınların yuzde 48’i ve bekar erkeklerin yuzde 38’i, ilk goruşmeden once birbirlerinin Facebook profilini inceliyor. Turkiye’de de Facebook kullanıcıları 32 milyon, Twitter kullanıcıları ise 9,6 milyon kişiye ulaştı. Boşanma davalarında dahi mahkemeye delil olarak sunulan sosyal medyadaki paylaşımları değerlendiren evlilik ve aile terapisti William Jack Hiebert, ilişkilerinde tam guveni ve şeffaflığı yakalayabilen ciftlerin mutlu olabileceğini soyledi. İzmir’de Yaşar Universitesi Surekli Eğitim Merkezi (YUSEM)'nde eğitim veren Hiebert, “Eşler arasında sosyal medya ağ şifresini paylaşmak istemeyen taraf, genellikle ihanet eden taraf oluyor.” dedi.
'SOSYAL MEDYAYI YOK SAYAMAYIZ'
ABD’de 40 yıldan bu yana evlilik ve aile terapisti olarak calışan, adına enstitu kurulan Hiebert, YUSEM'de “Evlilik ve Aile Terapistliği Eğitimi Sertifika Programı” ile psikologlara eğitim veriyor. Son yıllarda ciftler arasında buyuk endişeye yol acan sosyal medya kullanımının ilişkiler uzerindeki etkisine değinen Hiebert, “Sosyal medya iyidir ya da kotudur ifadesini kullanmak yanlış. Esas olarak sosyal medyayı nasıl kullandığınız onemli. Bu tıpkı otomobil kullanmaya benzer. Eğer otomobili banka soymak icin bir arac olarak kullanırsanız, bu otomobili kotu mu yapar. Bu tur amacla kullanıldığı icin tum aracları yok etmek ne kadar sacmaysa sosyal medyayı da hic kullanmamak o kadar sacma olur.” şeklinde konuştu.
BİR NUMARALI KONTROL ARACI
Sosyal medyanın, ilk buluşmadan once bilgi edinme aracı haline geldiğine dikkat ceken Hiebert, Rutgers Universitesi ve Kinsey Enstitusu’nde yapılan araştırmalardan da ornekler verdi: “Sosyal medya, belki başımıza geleceklerden bizi korumuyor ama fayda sağladığı pek cok alan da mevcut. Bircok ulkede, ozellikle kişi hakkında bilgi edinme amacıyla sıklıkla kullanılıyor. Eskiden bir kişi hakkında bilgi sahibi olmak icin cevremizdekilerden yardım alırken şimdi neredeyse tamamen internetten faydalanıyoruz. Hatt ABD’de yapılan bir araştırmaya gore bekar kadınların yuzde 48’i, bekar erkeklerin de yuzde 38’i, ilk buluşmadan once buluşacağı kişinin Facebook profilini inceliyor. Her yaş grubundan bekar kadınların yuzde 26’sı ve bekar erkeklerin yuzde 27’si ise buluşacakları kişilerin sanal ortamdaki arkadaşlık isteklerini kabul etmeden once Facebook duvarındaki daha onceki paylaşımlarını siliyor.
Kaynak : Veteknoloji