Diğer konuların guncel olmaması ve konularla tek ilgilenen ben olmam nedeniyle tum iceriği bana ait bu konuyu hazırladım.Aşağıda verdiğim başlıklarla ilgili istediğiniz soruyu sorabilirsiniz.Gerek post kayması,gerek yanlış bilgilendirme yapılmaması nedeniyle konuya bolum gorevlileri dışında cevap vermek amacıyla yorum eklemeyiniz.Doğru bile olsa silinecektir.
Konu İcerisinde Bana Soru Sorabileceğiniz Konular ;
-Ortalama Yukseltme ve Sorumluluk Sınavları
-Belge ,Yıl Sonu,Kredi,Not Ortalaması Hesaplama
-Alan-Dal Secimi
-Liseler Arası Nakil İşlemleri
-Kılık-Kıyafet,Odul ve Disiplin Yonetmelikleri
-Tercih İşlemleri
Belge Ortalaması Hesaplama
Konu İcerisinde Bana Soru Sorabileceğiniz Konular ;
-Ortalama Yukseltme ve Sorumluluk Sınavları
-Belge ,Yıl Sonu,Kredi,Not Ortalaması Hesaplama
-Alan-Dal Secimi
-Liseler Arası Nakil İşlemleri
-Kılık-Kıyafet,Odul ve Disiplin Yonetmelikleri
-Tercih İşlemleri
Belge Ortalaması Hesaplama
Takdir ve teşekkur belgeleri o doneme ait puan ortalamasına gore verilir.
Teşekkur belgesi ortalaması : 70-84.99
Takdir belgesi ortalaması : 85-100
Nasıl Hesaplarım ?
Matematik dersiniz haftada 4 saat ve ikinci donem 85 duştu.(85 duşeceğini nasıl hesaplarız ?O donem icinde aldığınız tum notları toplayıp,not sayısına bolerek.75,95,85 sınav notlarınız,85,85 ise sozlu notlarınız olsun ; 75+95+85+85+85= 425 # 425 : 5 = 85 )
85x4=340 bu matematik dersinde aldığınız ağırlıklı puanınız oluyor.Bu şekilde notu olan tum derslerin ağırlıklı puanını bulup topluyorsunuz.Cıkan sonucu ise bu derslerin toplam ders suresine boluyorsunuz.Cıkan ortalama belge alıp-alamayacağınızı belirten ortalama oluyor
Bazı Ozel Durumlar ;
Yıl icerisinde disiplin cezası alıp,davranış puanınızın duşmesi, Karnenizde o donem zayıf not bulunması.( 0 veya 1) O donem belge almanıza engel olacaktır. Dil ve Anlatım veya başka bir dersiniz o donem 2 olması belge almanıza engel değildir.
Teşekkur belgesi ortalaması : 70-84.99
Takdir belgesi ortalaması : 85-100
Nasıl Hesaplarım ?
Matematik dersiniz haftada 4 saat ve ikinci donem 85 duştu.(85 duşeceğini nasıl hesaplarız ?O donem icinde aldığınız tum notları toplayıp,not sayısına bolerek.75,95,85 sınav notlarınız,85,85 ise sozlu notlarınız olsun ; 75+95+85+85+85= 425 # 425 : 5 = 85 )
85x4=340 bu matematik dersinde aldığınız ağırlıklı puanınız oluyor.Bu şekilde notu olan tum derslerin ağırlıklı puanını bulup topluyorsunuz.Cıkan sonucu ise bu derslerin toplam ders suresine boluyorsunuz.Cıkan ortalama belge alıp-alamayacağınızı belirten ortalama oluyor

Bazı Ozel Durumlar ;
Yıl icerisinde disiplin cezası alıp,davranış puanınızın duşmesi, Karnenizde o donem zayıf not bulunması.( 0 veya 1) O donem belge almanıza engel olacaktır. Dil ve Anlatım veya başka bir dersiniz o donem 2 olması belge almanıza engel değildir.
Kredi Nedir ve Nasıl Hesaplanır ?
Kredi o yıl icerisinde sınıfı ortalama ile gecmeniz icin gereken en az ortalamaya denk gelen terimdir.
Bu ortalama ;
Duz ve Meslek Liselerinde : 2,50
Anadolu Liselerinde(Anadolu Meslek,Anadolu Ticaret bu gruba dahildir) : 3,00
Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinde : 3,50'dir.
Kredi olarak cevirmek istiyorsanız bu ortalamayı ;
Yukarıdaki ortalama ile not aldığınız derslerin toplam ders suresini carpınız.
Orneğin duz lisede okuyorsunuz ; 30 saat dersiniz var ve 1 saat rehberlik olduğu icin notu yok gerisinin notu var o zaman size en az ;
29x2,50 = 72,5 yuvarlarsak 73 kredi lazım demek oluyor
Kredimi nasıl hesaplarım ?
Matematik dersiniz ilk donem 3,ikinci donem 2 geldi ise sene sonu 3 gelecektir ve haftalık ders saati 4 ise ; ikisini carpar ve matematik dersiniz bize verdiği krediyi buluruz.
3x4= 12(Matematik dersinin yıl sonu verdiği kredi miktarı)
Bu şekilde tum derslerin kredisini toplarsanız toplam kredinizi bulabilirsiniz.
Ayrıca kredinizi notu olan derslerinizin toplam ders suresine bolerseniz yıl sonu ağırlıklı not ortalamanızı bulmuş olursunuz
10.Sınıf ve 11. Sınıfta ; En fazla 2'dir.Fakat ; alt sınıftan gelen derslerle birlikte 5 zayıfı gecemez.Yani 9 .sınıftan 3,10.sınıftan 2 sorumlu dersiniz varsa 11.sınıfta sorumlu ders bırakamazsınız.1 zayıfınız bile olursa ikinci donem notlarınızda,ortalamanız tutmuyorsa sınıf tekrarı yazar karnenizde.
Kac dersten sorumluluk sınavına girebiliriz?
-Sorumluluk sınavlarına sorumlu olduğunuz ders sayısı kadar girme şansınız vardır.
Kac dersten ortalama yukseltme sınavına girebiliriz?
-En fazla dort(4)dersten ortalama yukseltme sınavlarına katılabilirsiniz.
9.sınıfta hic sorumlu dersim gelmedi bu uc ders hakkını onuncu sınıfta kullanabilir miyim?
-Hayır.
Biyoloji dersim(herhangi bir derste olur) 9.sınıfta sorumlu olduğum dersti fakat 10.sınıfta zayıf gelmedi,bu dersten sorumluluğum kalkmış olur mu ?
-Hayır,sorumlu olunan derslerden sorumluluğun kalkması sadece sorumluluk sınavına girilip gecer not alarak sağlanabilir.(Gecer not en az = 45 )
Biyoloji(herhangi bir derste olur) dersim iki yıl ust uste sorumlu olarak bir ust sınıfa gectim.Aynı dersten iki kere sorumlu olunabilir mi ?Olunursa,iki sınavada girmem gerekli mi ?
-Evet bir dersten yıllara gore birden fazla sorumlu olabilirsiniz,her ders icinde o derse ait sınıfın sorumluluk sınavlarına girmeniz gerekir.
Sınavlarda en cok hangi konulardan soru cıkar ?
-Sınavlardaki sorular her yıl değişebilir.Ayrıca oğrenciler o yıl işlediği yere kadar olan kısımdan değil tum kitaptan sorumlu olur.
Oys ve sorumluluk sınavlarında bir onceki sınavın soruları cıkar mı ?
-Cıkma ihtimali ile cıkmama ihtimali eşittir.Kesin cıkar diye ilk sınavın sorularına calışmak sayısal loto oynamak gibi bir olaydır.
Karnemdeki notu 0 ve 1 olan derslerden sınava girsem kaybetcek bir şeyim olur mu ?
-O olan dersten bir alırsanız ortalamanız yukselir,kazancınız olur.
-1 olan dersten 0 alırsanız ortalama 0.5den 1 olur bir şey kaybetmezsiniz.
Oysde alınan notlar direk karne notu olarak mı yazılır ?
-Hayır,karnedeki yıl sonu ortalaması ile sınav notunun yeni ortalaması alınır.Yeni karne notu bu olur.
Baraj ders olayı nedir ?Hangi dersler baraj dersttir ?
-Baraj ders ortalamanız sınıfı ortalama ile gecmenize yetse bile ikinci donem zayıf olduğu takdirde o dersten sorumluluk sınavına girmenizi gerektiren dersttir.Dil ve anlatım her okulda ve sınıfta baraj derstir.Bunun yanı sıra meslek liselerinde bir tane daha baraj ders olabilir(Okuluna gore değişir o yuzden isim veremeyiz)
Ortalamam 55.85 sınıfı ortalama ile mi gectim ?
-Hayır veya evet nerden bileyim ?Atmasyon yapmıyoruz burada
Yani yuzluk sistem ile sınıf gecme durumunuzu hesaplayamazsınız.Bunun icin not sistemi olan beşlik sistemi kullanmanız gerekir.Yukarıdaki kredi hesaplamayı yani 
Son sınıf oğrencisiyim sorumlu olduğum dersler var ne yapmam gerekiyor ?
-Bu dersleri okul yonetimine bildirerek yardım etmelerini deneyebilirsiniz.Bu derslerden bir şekilde gecemezseniz lise mezunu olamaz ve diploma alamazsınız.Dolayısıyla universite kazanmış olsanız bile kayıt yapamazsınız.
Hocalar universite kazanmış oğrencilere yardım ederler mi ?
-Oğretmenine ve sizin yaklaşımınıza bağlı bir durum.Her okulda aynısı olmaz.

İlk donem notu + ikinci donem notu =Toplamları
Toplamları : 2 = O dersin yıl sonu ortalaması
Yıl Sonu Ortalaması x o Dersin Haftalık Suresi = Kredi
Tum kredilerin toplamı : Notu alınan derslerin sure toplamı = Yıl Sonu Ortalaması
Disiplin Yonetmeliği ;
1
2
Devamsızlık,Alan-Dal Secimi ile İlgili Yonetmelik
http://www.frmtr.com/liseler/3618699...l#post34492196
Bu ortalama ;
Duz ve Meslek Liselerinde : 2,50
Anadolu Liselerinde(Anadolu Meslek,Anadolu Ticaret bu gruba dahildir) : 3,00
Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinde : 3,50'dir.
Kredi olarak cevirmek istiyorsanız bu ortalamayı ;
Yukarıdaki ortalama ile not aldığınız derslerin toplam ders suresini carpınız.
Orneğin duz lisede okuyorsunuz ; 30 saat dersiniz var ve 1 saat rehberlik olduğu icin notu yok gerisinin notu var o zaman size en az ;
29x2,50 = 72,5 yuvarlarsak 73 kredi lazım demek oluyor

Kredimi nasıl hesaplarım ?
Matematik dersiniz ilk donem 3,ikinci donem 2 geldi ise sene sonu 3 gelecektir ve haftalık ders saati 4 ise ; ikisini carpar ve matematik dersiniz bize verdiği krediyi buluruz.
3x4= 12(Matematik dersinin yıl sonu verdiği kredi miktarı)
Bu şekilde tum derslerin kredisini toplarsanız toplam kredinizi bulabilirsiniz.
Ayrıca kredinizi notu olan derslerinizin toplam ders suresine bolerseniz yıl sonu ağırlıklı not ortalamanızı bulmuş olursunuz

Ortalama Yukseltme ve Sorumluluk Sınavları
Ortalama Yukseltme Sınavına sadece o yıl okuduğunuz sınıfa ait derslerden girebilirsiniz.
Sorumluluk Sınavına ise gecmiş yıllardan sorumlu olarak gectiğiniz derslerden girersiniz.
Sorumlu Gecme Nedir ? Bir yılda kac dersten sorumlu gecebiliriz ?
Sorumlu gecme ; ortalamanız yetmediği halde belli bir sayıda dersten sorumlu tutularak ust sınıfa gecmektir.Bu sayı sınırı ;
9.Sınıfta; En fazla 3'dur.(Dikkat ediniz yıl sonu 3 zayıf olması değil,ikinci donem en fazla 3 zayıfınız olduğu takdirde bir ust sınıfa sorumlu olarak gecebilirsiniz.İkinci donem 4,yıl sonu 2 zayıfınız olsa bile karnenizde sınıf tekrarı yazar.)
Sorumluluk Sınavına ise gecmiş yıllardan sorumlu olarak gectiğiniz derslerden girersiniz.
Sorumlu Gecme Nedir ? Bir yılda kac dersten sorumlu gecebiliriz ?
Sorumlu gecme ; ortalamanız yetmediği halde belli bir sayıda dersten sorumlu tutularak ust sınıfa gecmektir.Bu sayı sınırı ;
9.Sınıfta; En fazla 3'dur.(Dikkat ediniz yıl sonu 3 zayıf olması değil,ikinci donem en fazla 3 zayıfınız olduğu takdirde bir ust sınıfa sorumlu olarak gecebilirsiniz.İkinci donem 4,yıl sonu 2 zayıfınız olsa bile karnenizde sınıf tekrarı yazar.)
10.Sınıf ve 11. Sınıfta ; En fazla 2'dir.Fakat ; alt sınıftan gelen derslerle birlikte 5 zayıfı gecemez.Yani 9 .sınıftan 3,10.sınıftan 2 sorumlu dersiniz varsa 11.sınıfta sorumlu ders bırakamazsınız.1 zayıfınız bile olursa ikinci donem notlarınızda,ortalamanız tutmuyorsa sınıf tekrarı yazar karnenizde.
Kac dersten sorumluluk sınavına girebiliriz?
-Sorumluluk sınavlarına sorumlu olduğunuz ders sayısı kadar girme şansınız vardır.
Kac dersten ortalama yukseltme sınavına girebiliriz?
-En fazla dort(4)dersten ortalama yukseltme sınavlarına katılabilirsiniz.
9.sınıfta hic sorumlu dersim gelmedi bu uc ders hakkını onuncu sınıfta kullanabilir miyim?
-Hayır.
Biyoloji dersim(herhangi bir derste olur) 9.sınıfta sorumlu olduğum dersti fakat 10.sınıfta zayıf gelmedi,bu dersten sorumluluğum kalkmış olur mu ?
-Hayır,sorumlu olunan derslerden sorumluluğun kalkması sadece sorumluluk sınavına girilip gecer not alarak sağlanabilir.(Gecer not en az = 45 )
Biyoloji(herhangi bir derste olur) dersim iki yıl ust uste sorumlu olarak bir ust sınıfa gectim.Aynı dersten iki kere sorumlu olunabilir mi ?Olunursa,iki sınavada girmem gerekli mi ?
-Evet bir dersten yıllara gore birden fazla sorumlu olabilirsiniz,her ders icinde o derse ait sınıfın sorumluluk sınavlarına girmeniz gerekir.
Sınavlarda en cok hangi konulardan soru cıkar ?
-Sınavlardaki sorular her yıl değişebilir.Ayrıca oğrenciler o yıl işlediği yere kadar olan kısımdan değil tum kitaptan sorumlu olur.
Oys ve sorumluluk sınavlarında bir onceki sınavın soruları cıkar mı ?
-Cıkma ihtimali ile cıkmama ihtimali eşittir.Kesin cıkar diye ilk sınavın sorularına calışmak sayısal loto oynamak gibi bir olaydır.
Karnemdeki notu 0 ve 1 olan derslerden sınava girsem kaybetcek bir şeyim olur mu ?
-O olan dersten bir alırsanız ortalamanız yukselir,kazancınız olur.
-1 olan dersten 0 alırsanız ortalama 0.5den 1 olur bir şey kaybetmezsiniz.
Oysde alınan notlar direk karne notu olarak mı yazılır ?
-Hayır,karnedeki yıl sonu ortalaması ile sınav notunun yeni ortalaması alınır.Yeni karne notu bu olur.
Baraj ders olayı nedir ?Hangi dersler baraj dersttir ?
-Baraj ders ortalamanız sınıfı ortalama ile gecmenize yetse bile ikinci donem zayıf olduğu takdirde o dersten sorumluluk sınavına girmenizi gerektiren dersttir.Dil ve anlatım her okulda ve sınıfta baraj derstir.Bunun yanı sıra meslek liselerinde bir tane daha baraj ders olabilir(Okuluna gore değişir o yuzden isim veremeyiz)
Ortalamam 55.85 sınıfı ortalama ile mi gectim ?
-Hayır veya evet nerden bileyim ?Atmasyon yapmıyoruz burada

Son sınıf oğrencisiyim sorumlu olduğum dersler var ne yapmam gerekiyor ?
-Bu dersleri okul yonetimine bildirerek yardım etmelerini deneyebilirsiniz.Bu derslerden bir şekilde gecemezseniz lise mezunu olamaz ve diploma alamazsınız.Dolayısıyla universite kazanmış olsanız bile kayıt yapamazsınız.
Hocalar universite kazanmış oğrencilere yardım ederler mi ?
-Oğretmenine ve sizin yaklaşımınıza bağlı bir durum.Her okulda aynısı olmaz.
YIL SONU ORTALAMASI
Aslında kredi yontemini acıklarken bunu acıklamış oldum ama yine de eklemek istedim
İlk donem notu + ikinci donem notu =Toplamları
Toplamları : 2 = O dersin yıl sonu ortalaması
Yıl Sonu Ortalaması x o Dersin Haftalık Suresi = Kredi
Tum kredilerin toplamı : Notu alınan derslerin sure toplamı = Yıl Sonu Ortalaması
Disiplin Yonetmeliği ;
1
2
Devamsızlık,Alan-Dal Secimi ile İlgili Yonetmelik
http://www.frmtr.com/liseler/3618699...l#post34492196