Bunun nedenini aşağıdaki yaşanmış bir olayla anlatırsam hicde fena olmaz, aksine daha iyi anlarsınız beni.
Haber aynen şoyle..
Duzce'nin Akcakoca ilcesinde ekmek fırınında calışan kişi, nufus cuzdanını kaybettikten sonra adına tekstil fabrikası kurulduğunu ve 815 bin TL vergi borcu bulunduğunu oğrenince şaşırdı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye gore, Akcakoca'da 2002'den bu yana ekmek fırınında calışan, okuma yazma bilmeyen H. Goktaş'a (33) bir hafta once İstanbul Suleymaniye Vergi Dairesinden ihbarname geldi.
İhbarnamede, 815 bin TL vergi borcu olduğunun bildirildiğini oğrenen H.Goktaş, cok şaşırdı.
Goktaş, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 2002 yılında annesinin olduğu donemde 3 ay işsiz kaldığını, bu sırada nufus cuzdanını kaybettiğini soyledi.
Ardından ekmek fırınında işe girdiğini ve sigortalı işci olarak calışmaya devam ettiğini ifade eden Goktaş, şunları kaydetti:
''Hayatım boyunca hic İstanbul'a gitmedim. Gecen hafta bir ihbarname geldi. İstanbul Suleymaniye Vergi Dairesinden vergi borcum olduğu belirtiliyordu. Akcakoca Vergi Dairesine gittim. İnceleme sonucu, adıma tekstil fabrikası bulunduğu ortaya cıktı. 2004'ten bu yana da vergi borcum 815 bin TL gorunuyor. Okuma yazma bilmiyorum, bu parayı olene kadar odeyemem, ne yapacağımı şaşırdım. Vergi borcu icin aldığım maaşın 3'te 1'i kesilecekmiş. Savcılığa başvuracağım.''
Haber 7
24.11.2009
Kimlik Kaybederseniz Mutlaka onlem alın.
Ansiklopedi0 Mesaj
●76 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Bilgi Deposu
- Ansiklopedi
- Kimlik Kaybederseniz Mutlaka onlem alın.