Arkadaşlar selam,uzun bir suredir yaşadığım bu problemi buraya dokmek istiyorum lutfen uşenmeden okuyun belki universite tercihinde problem yaşayan arkadaşlara ve benim gibi olan kişilere yardımcı olmuş olurum.
Ben 19 yaşında universite okuyan bir gencim.Kucuk yaşımdan beri sahip olmak istediğim iki meslek vardı.Asker ve gazetecilik.Askerlik saygınlığından cok riskli bir meslek olduğu icin ailem bunu istemedi ve uzulurek saygı duydum.Universite sonucları acıklandığı zaman İstanbul Universitesi Gazetecilik Bolumu'nu kazandım fakat ailem buna karşı cıktı.Sebebi ise yok ortalığın hali belli tum gazeteciler hapiste vsvs tarzında evde surekli kavga dovuş oldu.Aileme gazetecilikten mezun olduğum zaman direkt olarak gazeteci olmadığımı,muhabir olduğumu ve siyasi,politik, alanda yazmak zorunda olmadığımı,spor,teknoloji,cevirmenlik vs gibi alanlarında olduğunu anlatamadım.Şu anda sacma sapan bir universitede sacma sapan bir bolumde okuyorum sırf icinde ''deniz'' geciyor dolar uzerinden maaş alınıyor diye.Arkadaşlar bu hayat sizin,bu tercihler sizin,en onemlisi bu ozgurluk sizin.Ne kadar aileniz de olsa,bu gune kadar hicbir şeyinizi eksik etmese de,sizi bu yaşa kadar buyutup okutsa da,BU HAYAT SİZİN.Sırf ileride 2-3 kuruş daha fazla kazanacaksınız diye 40 sene boyunca istemediğiniz bir mesleği yapmak zorunda kalmayın.Gerekirse ailenize karşı cıkın bu ne kadar zor bir durum da olsa bunu yapmak zorundasınız.Daha fazla uzatmak istemiyorum umarım derdimi anlatabilmişimdir.Eğer bu durumda olan arkadaşlar var ise lutfen altına yazmayı unutmayın.
Teşekkurler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Lise Son Sınıf Universite Adayları İcin Tavsiyeler