Okulumuzun amacı oğrencileri, sanayinin ihtiyac duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak uzere yetiştirmektir. Bu sebeple; oğrencilerin iş hayatı tecrubelerinin daha okulda iken oluşturulabilmesi icin,ceşitli derslerle makina elemanları, mekanik, meslek resim meslek teknolojisi gibi ceşitli alanlarda temel bilgiler verilmektedir.
Bolumumuzde 4 ayrı kısım bulunmaktadır. Bunlar Freze atolyesi, torna atolyesi,vargel atolyesi, tesviyecilik ve taşlama kısımlarıdır.
Buna ek olarak 3308 sayılı yasa gereği 3. sınıf oğrencileri haftanın uc gunu kendi bolumleri ile ilgili işyerlerinde mesleki eğitim uygulamasına devam etmektedir.
2005-2006 oğretim yılında Tesviye bolumunde 62�si 3. sınıf oğrencisi olmak uzere 178 oğrenci bulunmaktadır. Tesviye Bolumu 3. sınıf oğrencileri mesleki eğitim uygulamasına 30 firmada devam etmektedir.
Bunlar İmalata yonelik,makina yedek parcası ureten orta ve buyuk olcekli endustri işletmelerinden oluşmaktadır. Yine mesleki eğitimin bir parcası olarak okulumuzdaki bolum oğretmenleri koordinator oğretmen olarak işletmelerde gorevlendirilir. Koordinator oğretmenler mesleki eğitim uygulamasının etkin ve amacına uygun tamamlanabilmesini sağlarlar.
Gorulen Derslerin Ozellikleri
Birinci sınıfta gosterilen dersler Atolye eğitimi, meslek teknolojisi, teknik resim, olcme ve kontrol gibi temel bilgileri icerir. Bu dersler sayesinde olcu aletlerini kullanabilme, cizim yapabilme, tesviyeciliğin temel işlevleriyle ilgili bilgi ve beceriler oğrencilere kazandırılır.
İkinci sınıfta Makina elemanları, malzeme bilgisi, meslek resim, meslek teknolojisi, bilgisayar gibi derslerle malzemeleri tanıyabilme, ayıt edebilme , makinaları oluşturan elemanları tanıma ve ozelliklerini bilme, tornacılık ve frezecilikle ilgili temel bilgileri kavramaları sağlanmaktadır.
Ucuncu sınıfta mesleki eğitimle beraber verilen hidrolik pnomatik, CNC teknik, meslek resim, meslek teknolojisi, ders ve konularıyla mesleki gelişim tamamlanmakta; hem teorik hem de pratik bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.Boylece serbest piyasada ihtiyac duyulan gerekli bilgi ve beceriye ,iş tecrubesi ve disiplininine sahip nitelikli elemanlar olarak yetiştirilmektedirler.
Mezunlar ve İş Olanakları
Mezunlarımız kendi tercihlerine ve başarılarına bağlı olarak; Meslekleriyle ilgili atolye ve fabrikalarda CNC operatoru olarak, torna ve freze operatoru olarak,taşlamacı olarak veya bakım onarım kısımlarında ara eleman olarak calışabilirler.
İsteyen oğrenciler universiteler sınavsız olarak universitelerin makina bolumlerine devam edebilirler. Ya da 4 yıllık Tesviye teknik oğretmenliğine ek puan alarak sınavla girebilirler.
Konak Mersinli Anadolu Teknik, Teknik ve Endustri Meslek Lisesi Kimya Bolumu Ozellikleri
Okulumuzun amacı oğrencileri, sanayinin ihtiyac duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak uzere yetiştirmektir. Bu sebeple; oğrencilerin iş hayatı tecrubelerinin daha okulda iken oluşturulabilmesi icin,ceşitli derslerle bilgisayar enstrumantel analiz cihazlarıyla analiz yontemleri gibi ceşitli alanlarda temel bilgiler verilmektedir.
Bolumumuzde temel kimya laboratuarı , analitik kimya laboratuarı, analitik ve sınai kimya laboratuarları ile bir adet bilgisayar laboratuarı mevcuttur.
Okulumuzda kimya teknik lisesi ile Anadolu teknik liseside bulunmaktadır.Teknik liseye 9.sınıfta Matematik , fizik, T.D. Edebiyatı ve biyoloji derlerinin ortalamalarıyla girilmektedir. Anadolu teknik lisemiz LGS sınavıyla oğrenci almaktadır.
Buna ek olarak 3308 sayılı yasa gereği 3. sınıf oğrencileri haftanın uc gunu kendi bolumleri ile ilgili işyerlerinde mesleki eğitim uygulamasına devam etmektedir.
2005-2006 oğretim yılında Kimya bolumunde 70 i 3. sınıf oğrencisi olmak uzere 450 oğrenci bulunmaktadır. Kimya 3. sınıf oğrencileri mesleki eğitim uygulamasına 50 firmada devam etmektedir.
Bunlar ilimizin kimya alanında uretim yapan orta ve buyuk olcekli endustri işletmelerinden oluşmaktadır. Yine mesleki eğitimin bir parcası olarak okulumuzdaki bolum oğretmenleri koordinator oğretmen olarak işletmelerde gorevlendirilir. Koordinator oğretmenler mesleki eğitim uygulamasının etkin ve amacına uygun tamamlanabilmesini sağlarlar.
Gorulen Derslerin ozellikleri
Birinci sınıfta gosterilen dersler temel kimya, meslek hesapları, sınai kimya, temel kimya laboratuarı temel bilgilerini icerir. Bu dersler sayesinde kimya ilgili bilgi ve beceriler oğrencilere kazandırılır.
İkinci sınıfta analitik kimya, organik kimya , analitik kimya laboratuarı dersleri ile de kimya bilgisi iyi bir seviyeye getirilmektedir.
Ucuncu sınıfta mesleki eğitimle beraber biyokimya ve uygulaması, analitik kimya ders ve konularıyla mesleki gelişim tamamlanmakta; hem teorik hem de pratik bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.Boylece serbest piyasada ihtiyac duyulan gerekli bilgi ve beceriye ,iş tecrubesi ve disiplininine sahip nitelikli elemanlar olarak yetiştirilmektedirler.
Mezunlarımız kendi tercihlerine ve başarılarına bağlı olarak; İlimizin tum sanayi kuruluşlarında kimya teknisyeni olarak calışabilirler. İsteyen oğrenciler universiteler sınavsız olarak kimya ile ilgili meslek yuksek okullarına devam edebilirler. Ya da 4 yıllık Kimya teknik oğretmenliğine ek puan alarak sınavla girebilirler. ( ben burdayım

Konak Mersinli Anadolu Teknik, Teknik ve Endustri Meslek Lisesi Metal İşleri Bolumu Ozellikleri
Okulumuzun amacı oğrencileri, sanayinin ihtiyac duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak uzere yetiştirmektir. Bu sebeple; oğrencilerin iş hayatı tecrubelerinin daha okulda iken oluşturulabilmesi icin,malzeme bilgisi malzeme işleme yontem ve teknikleri derslerde uygulamalı olarak gosterilmekte temel bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.
Bolumumuz 2500 metalrekare kapalı alan ,gazaltı kaynak laboratuarı veelektrostatik boya bolumunun yer aldığı, cok gelişmiş bir makina parkına sahip, doner sermaye calışmalarıyla her işlem ve uygulamanın oğrencilere birebir oğretildiği 14 oğretmen ve 3 teknisyenin gorev yaptığı bir bolumdur.
2005-2006 oğretim yılında 32 si 3. sınıf oğrencisi olmak uzere 141 oğrenci bulunmaktadır. metalal işleri Bolumu 3. sınıf oğrencileri mesleki eğitim uygulamasına 25 firmada devam etmektedir
Bunlar metalal parca imalat, işleme firmaları ile orta ve buyuk olcekli endustri işletmelerinden oluşmaktadır. Yine mesleki eğitimin bir parcası olarak okulumuzdaki bolum oğretmenleri koordinator oğretmen olarak işletmelerde gorevlendirilir. Koordinator oğretmenler mesleki eğitim uygulamasının etkin ve amacına uygun tamamlanabilmesini sağlarlar
Birinci sınıfta teknik resim, meslek teknolojisi,malzeme bilgisi ve atelye uygulamalarıyla 4 ana bolumde Elektrik ark, oksi-gaz , sıcak ve soğuk bolumler olarak temel bilgi ve beceriler oğrencilere kazandırılmaktadır.
İkinci sınıfta sanayinin ihtiyac duyduğu gazaltı kaynakları,(TİG-WİG,MİG-MAG,PLASMA) laboratuar ortamında iş uzerinde uygulamalı olarak gosterilir. Birinci sınıfta kazanılan bilgi ve beceriler okulumuza sipariş verilen doner sermaye calışmaları ile uretime donuk olarak geliştirilir.
Uretilen işler elektrostatik boya fırınında boyananarak oğrencilere boyama becerisi kazandırılmaktadır.Boylece oğrencilerin hammaddeden hazır uretilmiş mamule kadar her aşamada calışması, işlemleri gormesi sağlanarak; Bilgi ve becerisini arttırması ;kucukte olsa bir kazanc sağlayarak iyi bir teknik elman olarak yetişmesi amaclanmaktadır.
Ucuncu sınıfta oğrencilerimiz mesleki eğitimle beraber okulda verilen meslek resim meslek teknolojisi, hidrolik-pnomatik, elektrik bilgisi dersleriyle sanayide ihtiyac duyulan gerekli bilgi ve beceriye ,iş tecrubesi ve disiplininine sahip nitelikli elemanlar olarak yetiştirilmektedir.
Mezunlarımız kendi tercihlerine ve başarılarına bağlı olarak; kendi iş yerlerini(Demir doğrama aliminyum doğrama,plastik doğrama,makine imalat vb) kurabilirler;gazaltı kaynakcısı, elktrostatik boya elemanı gibi işlerde sanayide ara eleman olarak calışabilirler.
İsteyen oğrenciler universiteler sınavsız olarak makina bolumu,boya ve kaporta bolumu gibi meslek yuksek okullarına devam edebilirler. Ya da 4 yıllık metalal işleri teknik oğretmenliğine ek puan alarak sınavla girebilirler
Konak Mersinli Anadolu Teknik, Teknik ve Endustri Meslek Lisesi Bilgisayar Bolumu Ozellikleri
Okulumuzun amacı oğrencileri, sanayinin ihtiyac duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak uzere yetiştirmektir. Bu sebeple; oğrencilerin iş hayatı tecrubelerinin daha okulda iken oluşturulabilmesi icin,ceşitli derslerle elektrik, elektronik, bilgisayar donanımı ,işletim sistemleri ,kurulum bakım, paketprogram kullanımı, internet kullanımı gibi ceşitli alanlarda temel bilgiler verilmektedir.
Bolumumuzde toplam 45 bilgisayarın bulunduğu Bilgisayar laboratuarı ve Mikroişlemci laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca atolye ve laboratuar derslerinin gorulduğu elektronik laboratuarı mevcuttur.
2005-2006 oğretim yılında Bilgisayar Donanım bolumunde 48 i 3. sınıf oğrencisi olmak uzere 196 oğrenci bulunmaktadır. Bilgisayar Donanım Bolumu 3. sınıf oğrencileri mesleki eğitim uygulamasına 41 firmada devam etmektedir.
Bunlar bilgisayar satış ve teknik destek sağlayan bilgisayar firmaları ile orta ve buyuk olcekli endustri işletmelerinden oluşmaktadır. Yine mesleki eğitimin bir parcası olarak okulumuzdaki bolum oğretmenleri koordinator oğretmen olarak işletmelerde gorevlendirilir. Koordinator oğretmenler mesleki eğitim uygulamasının etkin ve amacına uygun tamamlanabilmesini sağlarlar.
Bilgisayar Bolumu Gorulen Derslerin Ozellikleri
Birinci sınıfta gosterilen dersler elektrik ,elektronik ve bilgisayar kullanımı temel bilgilerini icerir. Bu dersler sayesinde calıştığımız ortam ve cihazların yapıları calışmaları varsa yapılabilecek onarımlarla ilgili bilgi ve beceriler oğrencilere kazandırılır.
İkinci sınıfta bilgisayar ve elektronik ağırlıklı dersler ile bilgisayarda yapılabilecek calışmalar konusunda detaylı işlemler ve temrinler yapılmaktadır. Paket program kullanımları ve programlama dersleri ile de bilgisayar kullanımı iyi bir seviyeye getirilmektedir.
Ucuncu sınıfta mesleki eğitimle beraber tamamen bilgisayarı ic yapısı ve parcalarına yonelik ders ve konularla mesleki gelişim tamamlanmakta; hem teorik hem de pratik bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.Boylece serbest piyasada ihtiyac duyulan gerekli bilgi ve beceriye ,iş tecrubesi ve disiplininine sahip nitelikli elemanlar olarak yetiştirilmektedirler.
Bilgisayar Bolumu Mezunlarımız ve İş Olanakları
Mezunlarımız kendi tercihlerine ve başarılarına bağlı olarak; kendi iş yerlerini(Bilgisayar satış teknik servis) kurabilirler;veya bu alanlarda ara eleman olarak calışabilirler. İsteyen oğrenciler universiteler sınavsız olarak elektrik, elektronik,bilgisayar programcılığı gibi meslek yuksek okullarına devam edebilirler. Ya da 4 yıllık Bilgisayar teknik oğretmenliğine ek puan alarak sınavla girebilirler.
Konak Mersinli Anadolu Teknik, Teknik ve Endustri Meslek Lisesi Elektrik Bolumu Ozellikleri
Okulumuzun amacı oğrencileri, sanayinin ihtiyac duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak uzere yetiştirmektir. Bu sebeple; oğrencilerin iş hayatı tecrubelerinin daha okulda iken oluşturulabilmesi icin gunumuz teknolojisine uygun, elektriğin tum alanlarını kapsayan , elektronik ve bilgisayarla butunleşen ders ve uygulamalarla oğrencilere temel bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.
Bolumumuz bobinaj,tesisat,elektronik ve guc elektroniği atolyeleri olmak uzere 4 atolyeden,bilgisayar, elektrik makinaları,kumanda,elektronik laboratuarları olmak uzere 4 laboratuardan ve teknoloji sınıfından oluşmaktadır. 14 oğretmenin gorev yaptığı bir bolumdur.
2005-2006 oğretim yılında 87 si 3. sınıf oğrencisi olmak uzere 190 oğrenci bulunmaktadır. Elektrik Bolumu 3. sınıf oğrencileri mesleki eğitim uygulamasına 54 firmada devam etmektedir
Bunlar Fabrika uretim onarım ve bakım atolyeleri ile orta ve buyuk olcekli endustri işletmelerinden oluşmaktadır. Yine mesleki eğitimin bir parcası olarak okulumuzdaki bolum oğretmenleri koordinator oğretmen olarak işletmelerde gorevlendirilir. Koordinator oğretmenler mesleki eğitim uygulamasının etkin ve amacına uygun tamamlanabilmesini sağlarlar
Birinci sınıfta temel elektrik , elektronik ve bilgisayar bilgisi, tesisat atolye uygulamaları, elektrik elektronik devre elemanları deneyleri ile temel bilgiler verilir.
İkinci sınıfta endustriyel elktronik,elektroteknik bigisayarla devre cizimi gibi temel bilgiler kazandırılır. Atolye ve laboratuar eğitimiyle bobinaj,kumanda, endustriyel elktronikle ilgili temel beceriler kazandırılır. Laboratuar calışmalarında ceşitli elektrik makinalarının ve endustriyel elektrik devre elemanlarının calışması ve ozellikleri incelenir.
Ucuncu sınıfta oğrencilerimiz mesleki eğitimle beraber okulda verilen meslek resim, ileri kumanda teknikleri, endustriyel elektrik ve elektrik makinaları dersleriyle sanayide ihtiyac duyulan gerekli bilgi ve beceriye ,iş tecrubesi ve disiplininine sahip nitelikli elemanlar olarak yetiştirilmektedir.
Bolumumuz gelişen teknolojinin ve sanayinin ihtiyac duyduğu bircok alanda eğitim ve beceri kazandırmaktadır. Bu alanlardan herhangi birisinde kendisini yetiştiren oğrencilerimiz kendi işyerlerini(tesisat, bobinaj atolyesi vb,) kurabilecekleri gibi ceşitli işletmelerde calışabilirler.
İsteyen oğrenciler universitelere sınavsız olarak elektrik,elektronikle ilgili tum meslek yuksek okullarına devam edebilirler. Ya da 4 yıllık Elekterik,elektronik ve bilgisayar teknik oğretmenliğine ek puan alarak sınavla girebilirler.